Oslo City. (Foto: Oslo City)

Oslo City inngår avtale med matsvinn-app

Oslo City blir det første kjøpesenteret i Europa som inngår samarbeid med Too Good To Go. De besøkende på Oslo City kan nå «redde» overskuddsmat som ellers ville blitt kastet. Så langt har over en halv million nordmenn lastet ned matsvinn-appen.

Publisert

– Matsvinn er et stort miljøproblem, og gjennom samarbeidet med Too Good To Go ønsker vi å bidra med å redusere dette. Vi har store ambisjoner, og håper vi kan utvide samarbeidet til andre Steen & Strøm kjøpesentre i Skandinavia i løpet av kort tid, sier prosjektleder ved Oslo City, Elin Cappelen, i en pressemelding.

Hver nordmann kaster 42 kilo mat

I Norge kastes det ca. 355 000 tonn spiselig mat i året. Dette tilsvarer 42 kilo mat per nordmann. Too Good To Go har laget en app for å redusere matsvinn, og i tillegg er det også en holdningskampanje da de jobber aktivt for å spre informasjon om matsvinn. Så langt har over en halv million nordmenn lastet ned appen, og stadig flere restauranter og spisesteder er med i kampen mot matsvinn.

– Konseptet er enkelt. Restaurantene og spisestedene legger ut tilgjengelig restemat i løpet av dagen. Kundene bestiller via appen, og henter selv maten like før stengetid. Bedriftene selger hver porsjon med mat til en redusert pris. Da tjener de penger på maten i stedet for å bare kaste den, sier Elin Cappelen.

Måltider skal «reddes»

Oslo City er Norges største kjøpesenter målt i antall besøkende (11 millioner).

Spisestedene Sushi og Thai Oslo City, Burrito Project, Starbucks, Meny, SoHo Urban Eatery og 7-Eleven er alle med på Too Good To Go, i tillegg til blomsterbutikken Floriss.

– Vi er stolte over at det reddes over 2700 porsjoner med mat gjennom Too Good To Go hver eneste dag i Norge. Nå som vi har fått vårt første kjøpesenter med på laget, håper vi at dette vil skalere ytterligere den nærmeste tiden, sier rådgiver i Too Good To Go, Line Larsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS