Foto: Sioo:x.
Foto: Sioo:x.

Lofotens kjedeligste severdighet

Lofoten regnes som et av verdens vakreste steder – med fantastisk fiske, bortgjemte fiskevær og utrolig natur. Fra og med 4. juni kan den som lengter etter noe virkelig kjedelig, oppsøke «verdens kjedeligste kamp», en 12 år lang produkttest av trebehandlinger.

Publisert

I 2031 får vi vite resultatet.

Utfordrer konkurrentene

Det er den svenske trebeskyttelsesprodusenten Sioo:x om innvier årets terrassesesong med å utfordre konkurrentene i en 12 år lang, direktesendt «kamp».

Kampen skal foregå i en spesialbygd boksering av tre. Den ene halvdelen er behandlet med kiselbasert trebeskyttelse fra Sioo:x. Den andre halvdelen er ubehandlet, men Sioo:x utfordrer konkurrentene til å påføre sin egen behandling.

Nord-Norges harde klima

«Bokseringen» befinner seg i Lofoten, og i løpet av 12 år vil treflaten bli utsatt for Nord-Norges ekstremt harde klima.

Det vil vise tydelig hvor godt de to flatene takler vær og vind. Kampen starter nå. Det beste er selvsagt å følge den ringside i Lofoten, men den sendes også direkte døgnet rundt på sioox.com/no/the-slow-fight/, hvis du foretrekker å se den hjemmefra.

Bedre miljø

Bakgrunnen for kampen er at tusenvis av svensker og nordmenn av gammel vane fortsetter å behandle terrassene sine med oljebaserte preparater, selv om Sioo:x har en beskyttelse bare krever én behandling. At treolje dessuten er et lite bærekraftig valg for både miljøet og lommeboken, er det få som vet.

På spørsmål om hvorfor de har valgt denne merkelige måten å markedsføre et produkt på, svarer Herje Boström, administrerende direktør og grunnlegger av Sioo:x:

– Vi vil ganske enkelt bevise at vi slår konkurrentene våre på alle punkter, og da kreves det mer enn fagre ord og tomme produktløfter. Om 12 år vil vi kunne presentere et udiskutabelt resultat, sier Herje Boström i pressemeldingen.

Følg kampen her: sioox.com/no/the-slow-fight/

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Sioo:x

Sioo:x er en trebeskyttelse basert på en patentert kiselformel som trekker inn i treet og gir effektiv beskyttelse.

Den skal, ifølge produsenten, holde mye lenger enn vanlig treolje, som må påføres hvert år.

Powered by Labrador CMS