Vladimir Pak, Nordic Sushi Cup.
Vladimir Pak.

Skal kåre Nordens beste sushikokk

Sushikokk Vladimir Pak, som selv har gullmedalje fra verdensmesterskapet i Japan, ønsker nå å ta «Nordic Sushi Cup» til et nytt nivå når konkurransen skal arrangeres på Umami Arena i mars 2025. Vinneren blir direkte kvalifisert til VM i Japan.

«Nordic Sushi Cup» arrangeres på Umami Arena i mars 2025.
«Nordic Sushi Cup» arrangeres på Umami Arena i mars 2025.

Vladimir Pak, som både ble verdensmester i World Sushi Cup og fikk en Michelin-stjerne ved sin restaurant i Oslo, «Omakase by Vladimir Pak», har eksklusiv rett til å arrangere «Nordic Sushi Cup» i Norden.

Nå ønsker han å ta konkurransen til et nytt nivå. I samarbeid med Glenne Events skal «Nordic Sushi Cup» ha søkelys på eksepsjonell kvalitet i alle ledd når konkurransen arrangeres over tre dager under Umami Arena.

Vinneren klar for VM

Det aller første «Nordic Sushi Cup» ble arrangert på Smak 2020 (nå: Umami Arena) av flere ildsjeler innen det norske sushi-miljøet. Den gang var Vladimir Pak konkurransens juryleder.

- Umami Arena er en arena vi ser på som et fantastisk sted å re-lansere «Nordic Sushi Cup». Med hovedsponsorer som Frøya og Bama, samt mange andre spennende sponsorer, ønsker vi at både matbransjen og matentusiaster skal få et innblikk i det høye nivået vi har på sushi i Norden, forteller Pak.

Gjennom zen-disiplinen, som er den reneste sushi-stilen i verden, vil mellom 12 og 20 deltakere konkurrere i det som er den eneste sushi konkurransen i Norden.

Vinneren kvalifiserer seg til å delta i verdensmesterskapet i Japan.

Hvem kan delta?

Sergey Pak sikret norsk seier i Nordic Sushi Cup 2020. Juryen pekte på hans ekstraordinære kreativitet, gode knivferdigheter og teknikk, samt hans presisjon når det kommer til matsikkerhet under tilberedning av rå matvarer.
Sergey Pak sikret norsk seier i Nordic Sushi Cup 2020. Juryen pekte på hans ekstraordinære kreativitet, gode knivferdigheter og teknikk, samt hans presisjon når det kommer til matsikkerhet under tilberedning av rå matvarer.

Deltakerne må ha minimum fem års erfaring som sushi-kokk, og diplom fra «World Sushi Skills Institute». De som ikke har diplomet, kan delta gjennom å fullføre en masterclass som blir arrangert gjennom «World Sushi Skills Institute» på den første dagen av Umami Arena.

Over de neste to intensive dager vil vi vitne en rekke konkurranser av høyeste klasse med deltagere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland.

– Vår målsetting for konkurransen er å finne Nordens beste sushi-kokk, slik at vi vinner hele verdensmesterskapet i Japan 2026. Over de neste årene skal vi utpeke oss som en av de sterkeste konkurrentene i «World Sushi Cup», forteller Pak.

Høye ambisjoner

- Vi ønsker hele den nordiske sushi-eliten velkommen til Umami Arena i 2025, sier Torill Engelberg, direktør for Umami Arena i Nova Spektrum.

– Vi mener samarbeidet med Umami Arena er et naturlig steg for utviklingen av Nordic Sushi Cup, og vi gleder oss til å kåre og feire vinneren av Nordic Sushi Cup på en så prominent matmesse som Umami Arena, sier Vladimir Pak i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS