Illustrasjonsfoto: Fagskolen i Vestfold og Telemark
Illustrasjonsfoto: Fagskolen i Vestfold og Telemark

Ny utdanning i kjøkken- og restaurantledelse

Fagskolen Vestfold og Telemark tilbyr nå en ny utdanning innen kjøkken- og restaurantledelse. Planlagt oppstart er nå i oktober/november 2020.

– Vi har allerede et tilstrekkelig antall søkere for å starte opp en klasse. Får vi noen flere søkere, blir det vurdert å starte to klasser. Studiet er offentlig finansiert. Vi har til nå ca. 50 søkere, de fleste fra Sør-Norge. Det er kun to frammøte-samlinger i løpet av hele studiet. Vi starter opp ved årsskiftet, melder leder for prosjekt og markedskommunikasjon for fagskolen Vestfold og Telemark, Hans Ole Dyrseth.

Nettutdanning på deltid over ett år

«Kjøkken- og restaurantledelse tilbys som en nettutdanning på deltid over ett år med to fysiske samlinger á to dager. Utdanningen er oppdelt i to semestre. Det er én to-dagers fysisk samling i hvert semester. Utdanningen er lagt opp slik at du som student kan bo hvor som helst og gjennomføre utdanningen. Utdanningen er et deltidstudie på 30 studiepoeng fordelt på ett år. Det er derfor egnet for deg som ikke kan være heltidsstudent eller kan møte fysisk på en skole. Det er en studieform som egner seg når du er i jobb. Utdanningen er ny, og ligger ikke inne på Samordna opptak. Du må søke skolen direkte på eget skjema. Du finner det under selve beskrivelsen etter du har trykket på les mer nederst på siden. Faginnholdet i utdanningen er utviklet i tett samarbeid med aktører innen serveringsvirksomheter, lokalt og nasjonalt», heter det på nettsiden til Fagskolen i Vestfold og Telemark.

Fagskolen har samarbeidet med NHO Reiseliv, Fagforbundet, Servitørlauget, Norske Kokkers Landsforening, Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag, Greveskogen VGS program matfag, Lærlingkompaniet, Quality Hotel, Engø Gård, og ISS catering.

Formål med utdanningen

«Fagskoleutdanning i kjøkken- og restaurantledelse skal bidra til å sikre serveringsvirksomheter kompetente ledere, som kan medvirke til godt arbeidsmiljø, bedre kvalitet og høyere lønnsomhet i næringen. Fagskolenes utdanninger er designet for fagarbeidere med fagbrev eller fem års relevant praksis. Målgruppen for nettutdanningene er voksne fagpersoner med en etablert faglig identitet, som har en travel hverdag med både jobb, familie og fritid, og som ønsker faglig videreutvikling på en effektiv og fleksibel måte», heter det på Fagskolen-vestfold.no.

Les mer på Fagskolen-vestfoldogtelemark.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS