Fra venstre Bjarte Gjerde, Tonje Svee, Tor Espen Ovesen, Simen Lund og Roar Hildonen. (Foto: Privat)

Til lærlingfinale fra Trondheim

Kokkelærlingene Tonje Svee og Simen Lund fra To Rom og Kjøkken og servitør Tor Espen Ovesen fra Britannia Hotel vant uttaket i Trondheim til Norgescup i Stavanger i februar 2021.

Lørdag 24. oktober ble det gjennomført semifinale med 11 kokkelag og tre servitører på Strinda videregående skole. Det var kokkelag fra Bula Neo Bistro, Clarion Hotel & Congress Trondheim, to lag fra Britannia Hotel, E.C. Dahls Pub og Kjøkken og To Rom og Kjøkken.

Etter at alle var ferdig å konkurrere første dag gikk de seks beste kokkelagene videre til finalen på søndag. De tre servitørene konkurrerte over to dager og tok dermed med seg poengene fra dag en til dag to.

På Strinda videregående skole

Konkurransen ble gjennomført på Strinda Videregående skole i Trondheim.

Det gjøres en enestående jobb fra kokk- og servitørlaug, som står som arrangør i Trondheim, i tillegg til alle bedrifter som lar sine lærlinger få lov å konkurrere og dermed gi de en uvurderlig erfaring de kan ta med seg videre i karrieren.

Vinnerne

Tonje Svee og Simen Lund fra To Rom og Kjøkken vant Asko Trondheimscup for kokkelærlinger, mens Tor Espen Ovesen fra Britannia Hotel vant Asko Trondheimscup for servitørlærlinger.

Vinnerne fikk utdelt diplom, medalje og en sjekk på 2500 kroner fra Chaîne des Rôtisseurs.

Chaîne des Rôtisseurs

Chargé de Missions, Bjarte Gjerde, foretok utdeling av premier sammen med Roar Hildonen.

Bjarte Gjerde fortalte om Chaîne des Rôtisseurs historie og engasjement for de unge yrkesutøverne i faget, og at vi i løpet av de siste 15 årene har delt ut ca. 1,8 millioner kroner i stipender i anledning Norgescup.

Vinnerne fra både kokk- og servitørkonkurransen jobber på medlemsrestauranter i Chaîne des Rôtisseurs.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS