Matfaglig ansvarlig Karl Erik Pallesen (til venstre) og daglig leder Lars-Erik Kristiansen. (Foto: NKL/Fisketorget)

Fisketorget i Stavanger – årets lærebedrift

Fisketorget i Stavanger er kåret til «Årets lærebedrift». Det er NHO og Norske kokkers landsforening (NKL) som står bak prisen.

Karl Erik Pallesen (til venstre) og Lars Erik Kristiansen sammen med manager for de norske kokkelandslagene, Gunnar Hvarnes (midten). (Foto: NKL/Fisketorget)

Fisketorget har hatt lærlinger helt siden oppstarten i 2012, og har hatt fire-fem lærlinger i året, til tross for at de har et forholdsvis lite kjøkken.

I spissen for utdanning av kokkene hos Fisketorget står matfaglig ansvarlig Karl Erik Pallesen og daglig leder Lars-Erik Krisiansen

– Det er fantastisk stas. At andre legger merke til den jobben vi legger i å ha lærlinger, er veldig stort for oss, sier innehaver og matfaglig ansvarlig Karl Erik Pallesen til Stavanger Aftenblad.

Pris til hele Fisketorget-teamet

Dette skriver Lars-Erik Kristiansen på sin Facebook-side:

«Ydmyk og stolt over denne prisen, som går til hele teamet på Fisketorget. Dette hadde ikke vært mulig uten den innsatsen dere daglig legger ned for oss, det er jeg utrolig takknemlig for. Har vært litt av en reise, Karl Erik Pallesen. Du er en helt fantastisk person som alltid er dedikert i alt du foretar deg, takk for alt du har lært meg. Våre lærlinger, dere er helt unike. Alltid inspirerende å jobbe med de fantastiske lærlingene som har ambisjoner å stå på vilje ut av en annen verden, sykt stolt av dere alle sammen».

Lærlingene er en utrolig viktig del av Fisketorget-familien

Fisketorget skriver dette på sin Facebook-side:

«For oss er arbeidet vi gjør med alle lærlingene våre en svært viktig del av arbeidshverdagen vår. Lærlingene er en utrolig viktig del av Fisketorget-familien. De står på og viser stolthet av det å bli så god som overhodet mulig. Det inspirer også alle kollegaene og ikke minst de faglige lederne. Da er det lett å stå opp på natta for å trene til konkurranser, bruke fridager på å bli enda bedre og ikke minst det at vi blir så «jysla» glad i alle de unge kokk- og fiskehandlerspirene våre».

Jurybegrunnelsen

Juryen har bestått av Kim-Håvard Larsen (juryleder og president i NKL), Merete Habbestad (NHO Reiseliv), Christer Rødseth (Restaurant Code og Våghals), Merethe Lundberg (NKL) og Mette Beate Evensen (NKL Trondheim).

Dette skriver juryen: «Årets lærebedrift har i flere år utmerket seg som et faglig sterkt serveringssted, med positive holdninger og med ønske om å være en god lærebedrift. Virksomheten har et navn som forplikter og deres lokasjon bærer med seg en historie fra mer enn 150 år. Årets lærebedrift har en medeier og en daglig leder som skaper godt arbeids- og læringsmiljø. Lederne fremmer utvikling og læring både som fagarbeidere og mennesker. Deres evne til å motivere og engasjere lærlingene er flott å se på. Årets lærebedrift har flere ganger bemerket seg i den lokale konkurransen for kokkelærlinger, og i 2020 vant bedriften Asko Servering Norgescup for kokkelærlinger. De kvalifiserte seg til samme konkurranse året etter også».

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS