Aleksander Næss Strand (til venstre) og Felix Dalen van Årets grønne kokk 2025.
Aleksander Næss Strand (til venstre) og Felix Dalen vant Årets grønne kokk 2025.

Årets grønne kokk – for 11. gang på Umami Arena

Årets grønne kokk arrangeres for 11. gang når Umami Arena arrangeres i Nova Spektrum i februar 2027.

Årets grønne kokk arrangeres neste gang 17. februar 2027.
Årets grønne kokk arrangeres neste gang 17. februar 2027.

En av Norges mest prestisjefylte kokkekonkurranser kommer til Umami Arena 2027. Årets grønne kokk er tilbake for å inspirere og utfordre alle Norges kokker.

Årets grønne kokk er et høydepunkt for alle som brenner for grønnere mat, bærekraft, og nye spennende smaker. Her møtes noen av landets dyktigste kokker for å tilberede kreative, fargerike og velsmakende 3-retters menyer med grønnsaker og frukt i sentrum.

Norsk matkunst på høyt nivå

Direktør for Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), Guttorm Rebnes.
Direktør for Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), Guttorm Rebnes.

– Under Årets grønne kokk 2025 fikk vi se nye ideer og teknikker vi ikke hadde sett før, uttalte hoveddommer Kjetil Gundersen i oppsummeringen av konkurransen. Denne nyskapningen er nettopp kjernen i konkurransen.

– Årets grønne kokk skal inspirere kokker til å utforske frukt og grønnsakers fulle potensial og bidra til bærekraftige matvalg. Med et førsteklasses kjøkken og noen av landets beste kokker på plass, er dette en perfekt arena for å vise frem fremtidens grønne gastronomi og inspirere hele bransjen, sier direktør for Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), Guttorm Rebnes.

Vinnermenyen i 2025

Under finner du vinnermenyen fra Aleksander Næss Strand og Felix Dalen i Årets grønne kokk 2025.

Fredagssnack

Fredagssnack.
Fredagssnack.

Hodekål, beter & løk 

Sellerivaffel med løkglace, tørket bete med solbærglace, puffet byggryn og eggekrem, hodekål-dipp

Hovedrett

Hovedretten til Aleksander Næss Strand og Felix Dalen i Årets grønne kokk 2025.
Hovedretten til Aleksander Næss Strand og Felix Dalen i Årets grønne kokk 2025.

Kålrot, mandelpotet & brokkoli 

Kålrot med steinsopp, aquevit og tagetes, sprø potet med aligott og confitert potet, brokkoli med grønn chili, steinsopp saus med vin jaune og brunet smør.

Dessert

Desserten til Aleksander Næss Strand og Felix Dalen i Årets grønne kokk 2025.
Desserten til Aleksander Næss Strand og Felix Dalen i Årets grønne kokk 2025.

Pastinakk, pære & friske urter 

Rømmemousse med pære og amaretto, mandel financier med lune krydder og kokt pære, pære patefruit og creme anglaise med rom, kjørvelmarinert pære med kremost og vanilje, pastinakk og lime gelato.

Inspirerende og profesjonelle rammer

– Under Umami Arena møtes kokker, produsenter og fagfolk for å se hvordan fremtidens kjøkken formes i praksis. Konkurransene tilfører både faglig tyngde og kreativ energi, og vi er stolte over å være arenaen der bransjefolk og spesialister får oppleve dette på nært hold. Årets grønne kokk arrangeres nå for 11. gang, og har blitt en solid tradisjon hos oss, forteller Engelberg, sier direktør for Umami Arena, Torill Engelberg, og fortsetter:

– I mesterkjøkkenet på Umami Arena vil kokkene møte et profesjonelt konkurransekjøkken levert av Electrolux Professional – vår kjøkkenpartner som i en årrekke har vært med på å skape inspirerende og profesjonelle rammer for kokkekunst på høyeste nivå.

Årets grønne kokk 2027 arrangeres 17. februar.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS