Ivar Bakke fra Evensens Bakeri & Conditori i Grue er en av deltakerne på det norske bakerlandslaget. (Foto: Bakeri.net)

Nordisk mesterskap for bakere og konditorer

Nordic Bakery and Pastry 2016, kåringen av Nordens beste bakere og konditorer, blir en av hovedattraksjonene i arrangementet Matstreif på Kontraskjæret ved Akershus Festning

Publisert

På det norske bakerlandslaget stiller Ivar Bakke fra Evensens Bakeri & Conditori i Grue, Erlend Løken Volden fra Aurskog-Høland, og Nikolai Meling fra Stavanger.

På det norske konditorlandslaget skal Monica Smehagen Enebakk fra Trondheim og Vibeke Løseth fra Kristiandsund forsvare de norske fargene i kamp med de beste bakere og konditorer fra Danmark, Sverige og Finland. Trener for BKL er Andrè Løvaas fra Oslo.

2. og 3. september

Konkurransene arrangeres i forbindelse med Matstreif i Oslo denne helga. Konditorene starter på Kontraskjæret fra fredag 2. september klokka 11, og premieutdelingen skjer på hovedscenen på Rådhusplassen klokka 17.

Lørdag 3. september skal bakerne i gang på Kontraskjæret klokka 11, med premieutdeling på Rådhusplassen klokka 17.30, heter det i en pressemelding.

Her kan du se hele programmet for Nordic Bakery & Pastry Cup

Les mer om Matstreif 2017 her

Perfeksjon og lidenskap

«Publikum får se baker- og konditorkunst av første klasse, og temaet for årets Bakery and Pastry Cup er 60-tallet, som vil prege showet og utstillingene. Som publikum kan man få innblikk i den nitidige presisjon, fagkunnskap og ikke minst kreativitet som driver disse utøverne til perfeksjon. Og perfeksjon og lidenskap i kombinasjon med humor og godt humør er sentrale ingredienser i den enorme innstas og vilje disse menneskene viser. Det ligger mange timers dedikert trening og innsats bak lagenes prestasjoner og de siste årene har nivået på Norske Bakere og Konditorer hevet seg mye. Målet er deltagelse i VM som skal arrangeres i 2020», heter det videre i pressemeldingen.

Juryen

Juryen i Pastry Cup ledes av Sylvain Mathy, Frankrike og øvrige dommere er Martin Isaksson, Sverige, Toni Rantala, Finland, Nichlas Jamie Frese, Danmark og Pascal Dupy fra Norge.

I Bakery Cup ledes Juryen av Bernd Kuetscher fra Tyskland og videre Håkan Johansson, Sverige, Veli-Matti Ahvenharju, Finland, Henrik Jonsbak, Danmark og Amund Skrutvold fra Norge. Assistenter for juryene er Cathrine Nilsen og Gunnar Solberg.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS