Illustrasjonsfoto: Ola Matsson

SkiStar med avklaringer foran vintersesongen

SkiStar får mange spørsmål om hva som gjelder i forhold til skiferie og å reise til SkiStars destinasjoner i Hemsedal og Trysil.

Publisert

«Det er viktig at vi alle tar ansvar og følger myndighetenes anbefalinger og restriksjoner for å holde oss friske og bli hjemme om en er sjuk eller har symptomer på forkjølelse. Noen lurer også på når vi åpner våre destinasjoner i vinter og hvilke tilpasninger vi gjør. Her følger noen avklaringer», skriver SkiStar i en pressemelding:

· Vi produserer snø og planlegger åpning i Hemsedal og Trysil, sjøl om det vil bli en tilpasset og annerledes sesong. Folkehelsemyndighetene i Norge har uttalt at det er i orden å reise på hytta for å stå på ski med familie og venner om du holder avstand og følger rådene for smittevern. Det gjelder også om du leier hytte eller annet overnattingssted. Å stå på ski på fjellet er en trygg aktivitet som medfører minimal smitterisiko, ifølge folkehelsemyndighetene.

· Med omtanke for våre gjester og medarbeidere har vi koronasikret våre destinasjoner i Norge og Sverige og innført en rekke forholdsregler, som er tatt fram i samarbeid med lokale og regionale aktører. Nå kan du for eksempel kjøpe SkiPass, ta kølapp til skiutleia og sjekke inn digitalt i boenheten. I heiskøen er det en stavlengdes avstand som gjelder.

· Vi har lært mye siden i vår og er godt forberedt takket være gode samarbeidsmøter med blant annet kommuner, helsevesen, samt næringen gjennom destinasjonsselskapene i Hemsedal og Trysil, slik at vi sammen er blitt enige om hvordan vi kan tilby skikjøring på en trygg og sikker måte, og med omtanke for våre gjester og hvordan vi håndterer ulike scenarier. Det samme har vi gjort på våre svenske destinasjoner Sälen, Åre og Vemdalen.

· Allerede i sommer innførte vi en rekke forholdsregler i forhold til sykling, heiskjøring og vandring med gode resultater.

· Vi har løpende dialog nasjonalt med FHI og kommuneoverlegene i Hemsedal og Trysil. I tillegg følger vi skianleggenes bransjeorganisasjon ALF, som har tatt fram tydelige retningslinjer for drift av alpinanlegg i vinter.

· Alpin skikjøring er en kontaktfri utendørsaktivitet, frisk luft og mosjon er bra for folkehelsen. Og som sagt har FHI uttalt at smitterisikoen ved å kjøre på ski i frisk luft er minimal.

· Den vanligste boformen hos oss på SkiStar er hytte eller leilighet sammen med venner eller familie, der mesteparten av tiden tilbringes utendørs i skibakken. Dessuten kommer de fleste av våre gjester til destinasjonene med bil.

· Vi har innført generøse bookingvilkår med vår Bestill trygt-forsikring, der gjesten kan avbestille boenheten fra til 21 dager før ankomst. Blir man sjuk senere, eller under besøket, kan du også avbestille å få pengene tilbake ved framvisning av legeerklæring.

· Skileie, SkiPass og skiskole kan alltid avbestilles inntil dagen før ankomst.

· Vi vil nok en gang understreke viktigheten av at gjestene holder seg oppdatert om situasjonen, hvilke regler som gjelder, samt følger våre forholdsregler når man er på fjellet.

· Vi oppfordrer også alle til å bli hjemme ved minste tegn på sjukdom, og i forkant av reisen planlegge hvordan man på en trygg og enkel måte kan reise hjem om en blir syk.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS