– Kyllingene fra Hovelsrud lever det gode kyllingliv. De har god plass, naturlig døgn, får gå ute i en stor hage, de spiser økologisk fôr, blomster og urter, forklarer Marianne Olssøn.
– Kyllingene fra Hovelsrud lever det gode kyllingliv. De har god plass, naturlig døgn, får gå ute i en stor hage, de spiser økologisk fôr, blomster og urter, forklarer Marianne Olssøn.

Liten kyllingprodusent reduserer plasten med 70 %

Hovelsrudkylling, som leverer kylling til noen av landets beste restauranter, lanserer i en forpakning som reduserer plasten med over 70 %.

Publisert

– Vi bryr oss om dyr og miljø. Kyllingene våre er økologiske og er de eneste kyllingene i Norge dyrevernmerket. Når vi nå fikk anledning til å lansere våre kyllingbryst i butikk, så ønsket vi å gjøre det på en måte som var bedre for miljøet enn dagens plastpakker, sier Marianne Olssøn hos Hovelsrudkylling på Helgøya.

Tar miljøutfordringene på alvor

– Vi tar miljøutfordringene på alvor og vi har nå utviklet en ny forpakning med papp og så lite plast som mulig. Forpakningen har en tynn plastfilm som sørger for best mulig holdbarhet. Plasten er redusert med over 70% i forhold til en vanlig forpakning. Plasten kan deles fra pappen og forbrukeren kan dermed skille plast og papir for gjenvinning. Vi er den første produsenten som tar i bruk en slik løsning i Norge. Vi håper andre produsenter følger vårt eksempel og reduserer plasten i forpakning, sier hun.

Leverer til Norges beste restauranter

– Vi hadde som mål å lage Norges beste kylling, og foruten dagligvare leverer vi i dag til Norges beste restauranter. Vi får strålende tilbakemeldinger fra kokker og privatpersoner som synes at dette er den beste kyllingen i Norge. De miljøvennlige forpakningene kommer med økologisk kyllingbryst i utvalgte Kiwi- og Spar-butikker fra og med 14 september.

På Helgøya i Mjøsa

Kyllingene fra Hovelsrud lever det gode kyllingliv. De har god plass, naturlig døgn, får gå ute i en stor hage, de spiser økologisk fôr, blomster og urter. Kyllingene fikk i 2018 som de første og eneste Dyrevernmerket for gode oppvekstsvilkår og er økologisk godkjent av debio. Kyllingene er av en saktevoksende rase og lever minst 70 dager.

Hovelsrud ligger på Helgøya i Mjøsa. I tillegg til kylling så er det en gammel prakthage med frukt og bær, og det dyrkes korn, epler og plommer.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS