Erik Fostervoll (midten) forlater Scandic Hafjell, og blir ny hotelldirektør for Scandic Victoria Lillehammer Hotel. (Foto: Scandic Hotels)

Fostervoll til Scandic Victoria Hotel

Erik Fostervoll slutter på Scandic Hafjell etter fem år, og skal i stedet være med og åpne «nye» Scandic Victoria Lillehammer Hotel, der han startet sin hotellkarriere som 14-åring.

Publisert

Hotellet i Lillehammer gjennomgår en totalrenovering.

– Hotellet blir som helt nytt med Lillehammers aller beste beliggenhet. Vi åpner opp januar 2020, I tillegg kommer et tilbygg slik at totalkapasiteten blir 161 værelser, sier Fostervoll til Lillehammer Byavis.

Erik Fostervoll. (Foto: Privat)

Det var her historien begynte

Fostervoll startet sin yrkeskarriere som spylergutt i Terrassen, i regi hotellet, som 14 åring. Nå, 30 år senere er han tilbake samme sted som hotelldirektør på flunkende nytt hotell.

Han minnes somrene med ansvar for rengjøring av Terrassen med glede. Sommerjobben var Lillehamringens første møte med hotell- og restaurantbransjen.

– Jeg husker ansvaret og hvor stolt jeg var over å sørge for at Terrassen ble rengjort før gjestene kom på formiddagen, sier han til Lillehammerbyavis.no.

– En utrolig reise

Siden ble det både fagbrev som servitør, flere jobber i utelivsbransjen, både som selger, som sjef for drosjene og i Olympiaparken, før han endte opp som hotelldirektør i Øyer, på det som den gang var Quality Choice Hotel Hafjell. En stilling han har hatt siden høsten 2014.

– Jobben i Hafjell har vært en utrolig reise. Det har vært tre ulike driftsselskap, fra Quality Hotel, Meetingpoint og til Scandic, og et kollektivt løft av de ansatte på Scandic Hafjell som har gjort at hotellet er så bra som det er i dag Nå er det på tide at andre tar over jobben i Hafjell, sier Fostervoll, som allerede er i gang på Scandic Victoria Hotell.

Erfarne tjenere

– På hotellet her i Lillehammer er det folk som kjenner hotellet ut og inn, og har jobbet her i «alle år». To av de med lengst fartstid på Scandic Victoria jobbet her da jeg var spylergutt på 80-tallet. De er her fortsatt, og nå blir vi kolleger igjen, sier Fostervoll til byavisen i Lillehammer.

Han skal riktignok forsterke staben ytterligere, og er blant annet på jakt etter en god restaurantsjef.

– Vi bygger opp en helt ny restaurant og et nytt åpent kjøkken. Mange husker sikkert Victoriastuene, med sin «fine dining». Vi skal skape et nytt godt spisested, både for hotellets gjester og for byens befolkning, sier Fostervoll.

Denne saken er hentet fra Lillehammer Byavis

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS