Senja. (Foto: Morten Holt)
Senja. (Foto: Morten Holt)

Det er hit vi vil på høstferie

Seks av 10 nordmenn planlegger én eller flere fritidsreiser denne høsten. Når Ola og Kari blir bedt om å velge ett drømmefylke for en høstferie, er det Nord-Norge som tar alle pallplasseringene

Publisert

Kantar TNS Gallup har på oppdrag for NHO Reiseliv spurt 1081 nordmenn over 18 år om deres reiseplaner denne høsten.

60 prosent svarer at de skal reise bort enten i høstferien eller i løpet av høsten. 23 prosent skal på flere reiser i løpet av høsten. 24 prosent skal på én reise som ikke er i høstferien og 11 prosent skal feriere i selve høstferien.

Flest vil til Nord-Norge

I årets «høstgallup» har NHO Reiseliv stilt spørsmålet: Tenk deg at du skulle reise på ferie i ett fylke i Norge i høst, hvilket ville du valgt?

Det er de tre nordligste fylkene som topper listen over hvor nordmenn kunne tenke seg å dra på ferie i høst, hvis de kunne velge fritt. 33 prosent ville valgt Nord-Norge, 24 prosent ville valgt Østlandet, mens 21 prosent er mest tiltrukket av Vestlandet. Av fylkene i Nord er det Nordland som topper listen med 14 prosent, deretter følger Troms med 10 prosent og Finnmark med 9 prosent.

– Nordland befester sin posisjon som det mest populære reisemålet i Norge. Vi stilte det samme spørsmålet i årets sommerundersøkelse og da var det også Nordland som lå på topp. Fjellferie og friluftsaktiviteter er det de aller fleste av oss higer etter om høsten. Nordland har et bredt spekter av naturopplevelser året rundt, og skårer derfor høyt på listen hos aktive nordmenn, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

Kombinerer storbyhelg i Europa og norsk hytteferie

De feste som skal på flere reiser i høst reiser både til utlandet og i Norge. Blant de som skal på flere reiser skal 75 prosent til et land i Europa i løpet av høsten. Av de som kun skal på én reise i selve høstferien velger 57 prosent Norge.

– Høsten er en tid der mange velger både tradisjonell hytteferie og en storbyferie til utlandet. Denne sommeren var helt unik, og jeg vil tro det var mange som droppet den spontane «hoppe-på-turen» til Syden til fordel for Norge på grunn av det fantastiske været. Da er det ikke så overraskende at en utenlandsferie i løpet av høsten frister mange, sier Krohn Devold.

Aktiv ferie er populært

Friluftslivsaktiviteter står høyt på listen hos nordmenn når de skal planlegge opplevelser i høst.

De mest populære høstaktivitetene er:

Tur i nærmiljøet: 48 prosent

Tur i fjellet: 44 prosent

Tur i skog og mark eller langs kysten: 41 prosent

Restaurantbesøk: 39 prosent

Byvandring: 28 prosent

Sopp/bærtur: 17 prosent

Jakt og fiske: 15 prosent

Museumsbesøk: 15 prosent

Sightseeing: 13 prosent

Sykkelturer: 11 prosent

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS