Fra venstre Bernt Bucher Johannessen (daglig leder i Hanen, Gunnar Sagstuen fra Røyland Gård og Meny-sjef Vegard Kjuus. (Foto: Trine Merete Olsen)

Årets lokalmatgründer 2018

Røyland Gård, ved Pernilla Vea og Gunnar Sagstuen, er kåret til «Årets lokalmatgründer» 2018. Prisen ble delt ut av statsminister Erna Solberg på Dyrskun i Seljord. Premien er på 50 000 kroner.

Publisert

– Jeg er utrolig stolt over å denne prisen. Det viktigste er kanskje at så mange har stemt på oss og gitt oss denne anerkjennelsen. I tillegg er vi blitt heiet frem av andre lokalmatprodusenter og det gjør meg ekstra takknemlig, sier Gunnar Sagstuen i Røyland Gård.

Røyland Gård

Røyland Gård er en familiebedrift, og har vært i familien Sagstuens eie siden 1979.

Først ble gården drevet av Marit og Frank, og nå av Gunnar og Pernille. Gården befinner seg en drøy times kjøretur fra både Arendal og Kristiansand – i Birkenes kommune, nærmere bestemt i bygda Engesland.

Gründeren har sammen med kona Pernille Vea bygd opp en bedrift med flere ansatte som blant annet sørger for at blåbær og krekling blir til syltetøy og utnytter naturens spiskammer på en bærekraftig måte.

Spesielt syltetøyet som tilbehør til ost, har blitt veldig populært.

Skaper arbeidsplasser

– Røyland Gård er en fantastisk representant for alle de lokalmatprodusentene som gjør Norge til et rikere matland. Vi i Meny jobber hver dag for stort utvalg og heier på driftige produsenter som bidrar til økt matglede og god norsk mat. Jeg gleder meg også over at dette er en bedrift som har orden på økonomien og skaper arbeidsplasser i nærmiljøet, sier kategoridirektør hos Meny, Einar Gundersen, i en pressemelding.

Meny er for første gang sponsor av «Årets lokalmatgründer», og det er fjerde gang prisen deles ut.

Årets lokalmatgründer

Konkurransen fokuserer på å finne den beste gründer innen lokalmat og entreprenørskap og er et samarbeid mellom Nationen, Meny og Hanen. Blant de nominerte plukkes det ut seks finalister. Fra 20. august til 9. september har det vært åpent for å avgi stemme og den muligheten har nesten 10 000 benyttet seg av.

Juryen har blitt ledet av Hilde Charlotte Solheim, styreleder i Destinasjon Røros og Destinasjon Hardanger mm., og består ellers av Eivind Haalien, kategorisjef lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen, Irene Halvorsen (sjefsredaktør i Nationen) og Bernt Bucher Johannessen (daglig leder i Hanen).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS