Leiv Vidar blir en del av Scandza

Scandza AS har i dag blitt enig med eierne av Leiv Vidar AS om å overta alle aksjene i Leiv Vidar AS, inkludert datterselskapet Lindvalls Chark AB.

Publisert

Leiv Vidar og Lindvalls er to tradisjonsrike foretak med til sammen mer enn 150 års historie med produksjon av pølser.

Selskapene har sterke markedsposisjoner, særlig innen kiosk og bensin, i henholdsvis Norge og Sverige. Total omsetning er like under halv milliard kroner.

Nordisk merkevareselskap

Scandza er et nordisk merkevareselskap som opererer innen kjølevarer, snacks, bakervarer, drikker og andre forbruksvarer.

Merkevareporteføljen omfatter blant annet Synnøve Finden, Sørlandschips, Finsbråten, Karen Volf, Bröderna Nilsson, Berit Nordstand og Rå. Totalt har Scandza 10 produksjonsanlegg for næringsmidler i Norden.

– Glad vi har funnet en ny eier

– Jeg er veldig fornøyd med å ha funnet en ny eier av Leiv Vidar som ønsker å videreføre vår kultur, kvalitet og vårt verdigrunnlag. Jeg har tro på at Scandza både har evne og vilje til å utvikle Leiv Vidar og Lindvalls videre, til glede for ansatte, forbrukerne og kunder. Overtakelsen vil også medføre økt aktivitet på våre produksjonsanlegg, uttaler Arne Vidar i en pressemelding.

– Vi er ydmyke i forhold til å skulle overta et selskap med så lang og vellykket historie. Leiv Vidar og Lindvalls vil gjøre Scandza til en betydelig aktør innen pølser av ypperste kvalitet, både i Norge og i Europa. Kompetansen som er samlet ved fabrikkene på Hønefoss og Strömsnäsbruk sør i Sverige, vil være utgangspunkt for en vesentlig satsing fremover, sier Jan Bodd i Scandza.

Avtalen er inngått under forutsetning av at kjøpet godkjennes av konkurransemyndighetene.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS