Uteserveringen er restaurantens «ansikt utad». (Foto: Niche)
Uteserveringen er restaurantens «ansikt utad». (Foto: Niche)

Uteserveringen er «ansiktet utad»

Et sikkert vårtegn er nordmenn som trekker utendørs for å hygge seg på alle uteserveringene. Her finner du noen tips for å skape den riktige atmosfæren til ditt uteområde.

Publisert
Thale Binder Kalvik gir deg tips til uteserveringen. (Foto/Illustrasjon: Niche)
Thale Binder Kalvik gir deg tips til uteserveringen. (Foto/Illustrasjon: Niche)

Her gir Niches utemøbel-sjef, Thale Binder Kalvik, deg rådene for et perfekt utemiljø, for både kjølige og varme dager denne sommeren.

Foto: Niche
Foto: Niche

Oppgradere eller designe ny uteservering

Mange innser at de trenger nye utemøbler til sin kafè, restaurant eller uteområde, og det er stor pågang hos Niche på våren.

I tillegg driver Binder Kalvik et større prosjekt for kunder som ønsker å designe helt ny uteservering, eller oppgradere eksisterende.

Foto: Niche
Foto: Niche

Hun har arbeidet i over sju år med innredning av uteområder og uteserveringer landet rundt, og har opparbeidet seg solid kunnskap og kompetanse om hva som selger og hva kundene til Niches kunder vil ha.

Førsteinntrykket

Foto: Niche
Foto: Niche

– Utgangspunktet for alle i bransjen, er at uteserveringen er ansiktet utad – det er førsteinntrykket av stedet ditt, til forbipasserende og potensielle kunder. Vi mennesker gjør oss raskt et inntrykk av stedet og de behov en har for besøket. «Kan vi sitte litt adskilt fra de andre gjestene her?», «er det mye innsyn fra fortau og gateplan?», «er det mye vind og trekk fra gatehjørnet»?

– Tar du utgangspunkt i det området et sted har til disposisjon, og setter opp området tilpasset innsyn, vær og vind osv., har du kommet langt i planleggingen. I tillegg skal jo gjestene sitte komfortabelt, sier Thale Binder Kalvik, og sikter til utvalget av stoler og sofaer hos Niche.

Foto: Niche
Foto: Niche

Fang restaurantens atmosfære

Vi spør Thale Binder Kalvik om en liten sjekkliste for den «perfekte» uteservering, til nytte for våre lesere i horecabransjen.

– Først og fremst, bruk møbler, solskjerming og belysning som fanger restaurantens eksisterende atmosfære, til utendørsavdelingen. Vil du bruke rustikke tre-bord og benker, eller foretrekker du et mer sjarmerende oppsett med metall-stoler og seteputer? Uansett hvilke møbler du bestemmer deg for, hold det i tråd med konseptet på din restaurant eller kafè.

Seks tips for uteserveringen

Her er noen tips for å skape den riktige atmosfære til ditt uteområde:

• Opprett et tydelig rom ved å skille uteplassen din fra offentligheten med et gjerde, planter eller romdeler.

• Hold uteplassens spiseområde så langt unna overfylte områder for å skape et roligere og mer intimt miljø.

• Tiltrekke kunder fra gaten med fargerike blomster (lenke), baldakiner og annen synlig innredning (varmelamper).

• Gjør uteplassen din merkbar om natten med strenge lys eller lyskilt skilting.

• Kontroller at grunnen du setter opp uteserveringen på er noenlunde i i vater eller velg møbler for å kompensere for små variasjoner.

• Oppbevar møbler og puter på et tørt, trygt sted over natten eller under regn­­­skyll, eventuelt påse at du har sikre parasoller for vær og vind.

Denne saken er hentet fra Niche.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS