Borg 1016 markerer 1000-årsjubileet

Sarpsborg by fyller 1000 år i 2016, og som en av byens eldste bedrifter, blir Borg Bryggerier med på feiringen med Borg 1016.

Publisert

Ølnyheten Borg 1016 tar deg tilbake til vikingtiden når bryggeriet i Sarpsborg lanserer et øl inspirert av måten man brygget øl på for 1000 år siden.

Einerbær

Borg 1016 er et helt brygg som er inspirert av måten man brygget øl på for 1000 år siden. Ølet er overgjæret, ettersom undergjæret pilsnerøl ikke var oppfunnet på den tiden, og er brygget på lokale ingredienser.

– I dette ølet benytter vi den lokale kornsorten Salome, som er dyrket på Hvidsten gård i Østfold. Ettersom det også var vanlig å krydre ølet med urter man lett kunne finne i nærmiljøet, har vi også valgt å sette ekstra smak på ølet ved hjelp av einerbær, forteller kategoriutvikling- og innsiktssjef i Hansa Borg Bryggerier, Ingrid Sørhaug i en pressemelding.

Overgjæret øl med innslag av einerbær

Det endelige brygget som nå lanseres som Borg 1016 kan dermed beskrives som et overgjæret øl med et innslag av einebær som gir en fruktig smak og gyllen farge.

– Vi har dermed kommet frem til et øl som vi mener både er spesielt, som et jubileumsøl skal være, men også veldig lett å like, og som vi håper vil bli godt mottatt av særpingene, sier Sørhaug.

Olav den Hellige

Både navnet og designet er spesielt tilpasset jubileet. Navnet Borg 1016 representerer Borg Bryggerier samtidig som det også var navnet på byen Olav den Hellige grunnla i 1016. Selv om Olav den Hellige har vært til stede på mange Borg-etiketter gjennom tidene, har han denne gangen fått hedersplass på etiketten i anledning jubileet – med blå kappe for å forsterke tilhørigheten til Sarpsborg.

Du kan lese om alle nyhetene fra Hansa Borg i den neste utgaven av magasinet Horeca

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS