Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Regjeringen vil skrote serveringsloven

Fellesforbundet advarer regjeringen mot å fjerne serveringsloven. Forbundet mener det vil gi kriminelle og useriøse aktører fritt leide inn i restaurantbransjen.

Publisert

I slutten av februar foreslo næringsminister Monica Mæland (H) å fjerne loven, som stiller blant annet krav til vandel hos innehaveren og løyve fra kommunen.

Unødvendig byråkratisk, mener statsråd Meland

Statsråden sier regjeringen vil fjerne loven fordi den ikke virker som den skal og mener at hensynene det er viktig å ivareta allerede er ivaretatt gjennom andre lover og regler.

– Vi ser at seriøse aktører opplever serveringsloven som et unødvendig byråkratisk hinder for etablering, sier Mæland. Hun legger til at det vil komme en ny lov som regulerer åpningstider, som er det eneste som kun er ivaretatt i den gamle serveringsloven.

Gir muligheter for useriøse aktører, mener Fellesforbundet

– Som departementet selv skriver i høringsnotatet, så skulle serveringsloven virke som et etableringshinder for å unngå uønskede aktører. Da klarer ikke vi å forstå at man fjerner hele loven, bare fordi den ikke har fungert etter hensikten, sier forbundssekretær Clas Delp i Fellesforbundet til Dagsavisen.

– Den er en terskel for å komme inn i bransjen som vi ønsker å beholde, og som departementet har sagt de ønsker. Men nå gjør de det motsatt, de gjør døra enda videre for useriøse og kriminelle aktører, uttaler Delp.

Les hele saken på Dagsavisen.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS