Michael Minirvini, som driver Minervinis restaurantvirksomhet, har fått prisen «Årets handelsbedrift» i 2016 i Trondheim. Her sammen med kona Miriam Klein Minervini. (Foto: Kenneth Stoltz/Næringsforeningen i trondheimsregionen)

«Årets handelsbedrift» i Trondheim-regionen

Minervinis restaurantvirksomhet, med Michael Minirvini i spissen, er hedret som «Årets handelsbedrift» i 2016 i Trondheim.

Publisert

Spisestedene, som Michael Minirvini står bak, har opplevd en eventyrlig vekst de siste årene, omsetningen er nå på god vei til å passere 150 millioner kroner, lønnsomheten er solid, og etablering i hovedstaden er også i gang fra 2016.

Det er en stor ære å få en slik pris. Det blir mye fokus på meg, synes jeg, men sannheten er at uten partnerne og alle som bidrar og spiller hverandre gode, hadde vi ikke vært i nærheten av der vi har kommet i dag, sa Minervini da han takket på vegne av alle ansatte og støttespillere.

Mange restauranter

Michael Minervini med partnerne Bernhard Saverimuthu og Thomas Engel Nilsen driver restaurantene Frati, Øx, Aisuma, Frati Catering, Banksalen, Una Pizzeria, og Le Bistro (tidligere Bari).

Michael Minirvini er delaktig i mange restauranter. (Foto: Kenneth Stoltz/Næringsforeningen i trondheimsregionen)

Restaurantvirksomheten har hatt en meget positiv utvikling gjennom flere år, og kan vise til en samlet omsetning på 147 millioner kroner i 2016 med et resultat på 14,1 millioner kroner. Dette er en betydelig økning siden 2013 da omsetning var 89,9 millioner kroner og resultatet 7,1 millioner kroner.

Størst omsetning er det på Frati/ØX med 51 millioner kroner og restauranten Una Pizzeria med 49 millioner kroner.

Også deleier i Kolonialen i Oslo

Minervinis selskap Tokle AS eier også 40 prosent av restauranten Kolonialen i Oslo, der de overtok driften i slutten av august 2016. Også her har det vært en meget god utvikling siden overtagelsen. Restaurantvirksomheten sysselsetter ca. 125 årsverk totalt.

«Michael Minervini med partnere har vist en meget god evne til å utvikle nye restaurantkonsepter som treffer markedet og etterspørselen. I tillegg til å tilby Trondheim nye konsepter, har virksomheten også vist evne til å fornye etablerte konsepter med god timing andre steder. Svært mange har hatt gleden av å være gjest på en av Minervinis restauranter. Grunnen til populariteten er blant annet at det er valgt en profil på restaurantene som inkluderer mer enn de ekskluderer med tanke på innhold og prisnivå. Restaurantene har gitt folk mange gode grunner til å møtes over et velsmakende måltid og god drikke», heter det i en pressemelding fra Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT).

Innovasjon og fornyelse

Restauratørene viser også evne til innovasjon og fornyelse, noe som blant annet kom til uttrykk ved at den tidligere populære italienske restauranten Bari ble stengt for oppussing/endring og nylig gjenåpnet som fransk restaurant under navnet Le Bistro.

Restaurantvirksomheten setter gode råvarer, vennlig og profesjonell service og personlig vertskap i høysetet, og juryen mener at virksomheten representert ved daglig leder Michael Minervini er en meget verdig vinner av «Årets handelsbedrift» 2016.

Ga prispengene til Natteravnene

Prisutdelingen fant sted på Royal Garden Hotel i Trondheim.

Prisbeløpet 25 000 kroner blir donert til Natteravnene i Trondheim.

Juryen

Følgende grupper oppnevner medlemmer til juryen for prisen: Næringsforeningens Fagråd Handel, Midtbyen Management, Danske Bank og administrasjonen i NiT.

Årets jury har bestått av Jørgen Voie Sagmo (daglig leder Retro og leder Fagråd Handel), Kirsten Schultz (daglig leder Midtbyen Management), Terje Strickert Samdal (banksjef Danske Bank) og Berit Rian (administrerende direktør Næringsforeningen i Trondheim-regionen).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no herÅrets handelsbedrift i Trondheim

«Årets handelsbedrift» er et samarbeid mellom Næringsforeningen i trondheimsregionen og Danske Bank.

Prisen ble første gang delt ut i 2006.

Prisen består av en sjekk på 25 000 kroner, som gis videre til en selvvalgt organisasjon med et godt formål, samt et kunstverk.

Prisen deles ut til en handelsbedrift som har hatt en god økonomisk utvikling de senere år, og som i tillegg har vist evne til innovasjon og markedstilpasning.

Begrensingen er at bedriften skal være innen detaljhandelsområdet (dvs. at grossistene ikke er med).

Bedriften skal ha sitt hovedkontor i Trondheim og ekspandere ut derfra.

Tidligere prisvinnere:

2015: Kleins

2014: Jordbærpikene

2013: Prøven Bil

2012: Reitangruppen

2011: Kremmerhuset

2010: Eplehuset

2009: Retro

2008: Falkanger

2007: Norrein

2006: Big Bite

Powered by Labrador CMS