Slik blir nye Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger, som reåpnes i november 2017.

Renoverer «nye» Radisson Blu Atlantic for 465 millioner

Rezidor Hotel Group og KLP Eiendom investerer totalt 465 millioner i oppussingen av Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger. Det innbefatter både renovering og ombygging av hotellet.

Publisert
–  Med oppussingen håper vi å kunne bidra positivt til hele regionen ved å tiltrekke store konferanser, kulturarrangementer, gallamiddager og utstillinger, sier Ronald Smitjes. (Foto: Morten Holt)

– Når vi nå fornyer Radisson Blu Atlantic Hotel tar vi utgangspunkt i hotellets tradisjonsrike historie, er ambisjonen er å gjenskape hotellet som byens sentrale møteplass. Det fortjener den ikoniske bygningen, og alle gjestene og innbyggerne i Stavanger som har et nært og kjært forhold til hotellet, mener Ronald Smithjes, som leder Rezidor Hotel Group i Norge (Regional Director Norway).

Skisse fra nye Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger.

Åpnes igjen i november 2017

Rezidor Hotel Group investerer om lag 165 millioner kroner og KLP Eiendom om lag 300 millioner kroner.

Radisson Blu Atlantic Hotel planlegger å åpne igjen for gjester i november 2017. Ansatte som jobbet på hotellet før renoveringen er nå i permisjon og ønskes velkommen tilbake når bygningsarbeidet er ferdig.

364 hotellrom skal renoveres

Hotellet gjennomgår nå en omfattende oppgradering og ombygging. Renoveringen omfatter ny resepsjon, alle 364 hotellrom, oppholdssteder, restauranter, barer og møterom.

Skisse av den planlagte lobbyen på Radisson Blu Atlantic Hotel.

I tillegg kommer alt det elektriske arbeidet og alle oppgraderingene knyttet til VVS.

– Historisk sett har hotellet vært et kulturelt samlingspunkt og med denne oppgraderingen satser vi på å igjen bli byens møteplass. Derfor legger vi stor vekt på å oppgradere møte- og eventområder, restauranter og fellesområder slik at både hotellets gjester og byens innbyggere skal få mest mulig glede av hotellet, sier Smithjes i en pressemelding.

Vil bidra til hele regionen

Oppussingen av Radisson Blu Atlantic Hotel er et samarbeidsprosjekt mellom Rezidor Hotel Group og KLP Eiendom.

– Med oppussingen håper vi å kunne bidra positivt til hele regionen ved å tiltrekke store konferanser, kulturarrangementer, gallamiddager og utstillinger. Vi vil legge til rette for at hotellets gjester og byens innbyggere ønsker å bruke hotellet, både i forretningssammenheng og privat. Og vi vil at våre internasjonale gjester skal få en autentisk opplevelse av Stavanger, forteller Smithjes.

Samarbeid med Stavanger-arkitekter

Stavangerbaserte Link Arkitektur har ansvaret for utformingen av nye Radisson Blu Atlantic Hotel.

– Link Arkitektur har svært god lokalkunnskap. Det har vært viktig i utformingen av dette ikoniske hotellet, da vi ønsker å bygge videre på hotellets tradisjonsrike og viktige historie, sier Smithjes.

«BluPrint»

Hotellrommene skal utformes i Radisson Blu-kjedens internasjonale designkonsept «BluPrint». Designet skal tilpasses hotellets og byens historie.

– Designet vil gjenspeile byens og hotellets historie gjennom valg av materialer, interiør og kunst. Gjestene skal kunne kjenne igjen elementer, men også gjøre nye oppdagelser. Designklassikere kombineres med særegne, skreddersydde møbler, stoffer og tekstiler, forklarer Smithjes.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS