Jaap Korteweg. (Foto: Jaap Zonderlamp)
Jaap Korteweg. (Foto: Jaap Zonderlamp)

«The Vegetarian Butcher» til Norge

I forbindelse med Smak 2020 på Norges Varemesse fra 3. til 6. mars presenterer Unilever Food Solutions en serie nye, plantebaserte kjøttprodukter fra «The Vegetarian Butcher», som blir lansert eksklusivt for horecabransjen i første omgang.

Publisert

Har du lyst til å servere litt mindre kjøtt, men er redd for at kundene dine kommer til å savne smaken av kjøtt?

– Vi ser frem til å presentere det vi mener er det plantebaserte kjøttet for norske kunder, først på Smak 2020. Produktene fra The Vegetarian Butcher er laget for de som elsker smaken av kjøtt, men som ønsker å spise mer plantebasert og kutte ned på kjøttforbruket. Samme smak, struktur og utseende som de er vant med, så med disse produktene kan man enkelt lage de vanlige rettene sine plantebaserte, hevder Jonna Ragnhildstveit, som leder Unilever Food Solutions i Norge.

Utviklet ved hjelp av toppkokker

«The Vegetarian Butcher» er et spennende selskap med en sterk visjon. Grunnlagt av nederlandske Jaap Korteweg, også kalt «Butcher of the Future». Niende generasjon bonde, som ble vegetarianer ut av hensyn til miljø, bærekraft og bedre dyrevelferd. Men han savnet smaken av animalsk kjøtt. Faktisk så mye at han gjorde det til sin livsoppgave å gjøre plantebasert kjøtt til standard, uten at man føler at man går glipp av noe. Ved hjelp av toppkokker har han utviklet plantebasert kjøtt som både smaker, føles og ser ut som animalsk kjøtt.

– Produktene har allerede begeistret kokker og forbrukere i flere andre europeiske land. Responsen fra en rekke smaksprøver har også vært ekstremt positiv, fortsetter Ragnhildstveit.

Du kan teste på Smak 2020

I første omgang lanseres «Nochicken Chunks», samt «Nomince» og «Nobeef Burger». Alle med 100 % plantebaserte ingredienser og fri for kunstige smaksstoffer og fargestoffer.

– Mange klarer faktisk ikke å skille de fra den tradisjonelle varen. Så her har man virkelig lyktes med å skape en rekkeprodukter som gang på gang overrasker både kokker og forbrukere, og som har vunnet et hav av internasjonale priser de siste årene. Nå gleder vi oss til å høre responsen fra de som kommer og smaker på Smak 2002, sier Ragnhildstveit.

Tror du at du kan smake forskjell på «Nochicken Chunks» og kylling? Du kan selv smake nyhetene fra «The Vegetarian Butcher» på Unilever Food Solutions’ stand på Smak 2020.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS