Direktør i Næringsetaten i Oslo kommune, Britha Røkenes.

Uteservering i vår og sommer?

Ønsker du å utvide området for uteserveringen din, eller kanskje ha en helt ny uteservering utenfor serveringsstedet ditt? Eller vil du servere mat og drikke lengre utover kvelden? Slike endringer må du først søke din kommune om.

Kombinasjonen av tidlig vår og gjenåpning av samfunnet vil nok merkes spesielt godt på uteserveringene i Oslo i vår og sommer. De fleste ønsker å utnytte utearealene sine best mulig.

Oppfordres til å søke nå

Hvis du driver i hovedstaden og ønsker å utvide arealet til den uteserveringen du alt har, må du søke via nettsidene til Næringsetaten i Oslo kommune.

– Vi får ofte mange slike søknader samtidig når våren nærmer seg. Etter en lang periode med koronarestriksjoner er vi nå ekstra opptatt av at utelivsnæringen skal få maksimalt ut av uteserveringen på finværsdagene. Derfor oppfordrer vi om å søke allerede nå, og få bevillingene i orden i tide, sier direktør i Næringsetaten, Britha Røkenes.

Hold serveringen på rett område

Det er kun det arealet du har fått lov til å bruke av grunneieren, som kan brukes til uteservering. Stoler og bord kan ikke flyttes utenfor dette området.

Skal du søke Næringsetaten om en helt ny uteservering, må du ha visse vedlegg klare. Hvis du har serveringsbevilling og søker om utvidelse, må du legge ved en tegning som viser det nye arealet. Hvis du har både serveringsbevilling og skjenkebevilling, må du legge ved tilsvarende tegning, og tillatelse fra grunneieren, for eksempel leiekontrakt.

Hvis du driver et sted i Oslo og ikke vet hvem som eier utearealet som du ønsker å bruke, kan du kontakte bydelen lokalet ligger i, eller Bymiljøetaten.

I Oslo sendes alle søknader om bevillinger via Næringsetatens nettsider.

Her kan du lese mer om hvilke vedlegg og opplysninger som er nødvendige.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS