Meld deg NM i pizza, som arrangeres på Smak 2017 på Norges Varemesse. (Foto: Colourbox.com)

Nå kan du melde deg på pizza-NM

Norgesmesterskapet i pizza-baking vil bli arrangert på Lillestrøm i februar neste år, i forbindelse med messen Smak 2017. Her skal landets beste pizza-kokker møtes til en spennende konkurranse hvor kreativitet og ikke minst smak vil stå i høysetet.

Publisert

– Under forrige Smak-messe i 2014 ble det kåret en nasjonal pizzamester. Da konkurrerte alle i en klasse. Nyheten denne gang er at det nå skal konkurreres i to klasser og om en NM-tittel i hver klasse, forteller Torill Engelberg, prosjektleder Smak 2017.

Mette Løfblad, Oldermann i Kokkenes Mesterlaug Oslo. (Foto: Kvitebjørn foto).

Amerikansk og italiensk

– Tykkbunnet amerikansk pizza har i mange år vært svært populært i Norge. Nå ser vi at interessen for tynnbunnet italiensk pizza øker markant, og da er det også naturlig at vi tilpasser NM-konkurransen til det, fremhever Mette Løfblad fra kokkemesterlauget i Oslo som er teknisk arrangør av mesterskapet.

Økning

Pizza er mer i skuddet enn noen gang. Det etableres stadig nye pizza-restauranter, og i Oslo er det nå rundt 1700 steder som tilbyr denne retten i en eller annen form.

– Det sier litt om populariteten! Vi ønsker å bidra til å løfte frem denne retten som er elsket av så mange og som også har en stor kommersiell betydning. Det er mange entusiastiske og dyktige pizza-kokker der ute som vi håper vil bli med på NM. Konkurransen gir jo en fantastisk mulighet til å profilere sin pizza, sitt sted og ikke minst seg selv som pizzakokk, understreker Løfblad.

Ønsker du å melde deg på konkurransen eller mer informasjon om kriteriene for å bli med, finner du mer informasjon på www.messe.no Fristen for påmelding er 1. desember.

VM-deltakelse

– For oss i lauget er det morsomt å få være med som arrangør av denne og andre konkurranser på Smak 2017. Dette er en viktig møteplass for bransjen, og det er fin måte å profilere seg på. Det vil det også være for deltakerne i pizza-NM. Vinnerne vil bl.a. få anledning til å delta i pizza-VM i Italia senere på året.

Viktig møteplass

– Smak 2017 skal være en ledende møteplass i Norden for nettverksbygging, handel og verdiskapning. Vi samler hele bransjen fra lokalprodusenter til verdenskjente merkevareleverandører. Gjennom Norgesmesterskap i pizza ønsker vi å løfte frem pizza som produkt og pizzaens utvikling – og de dyktige fagfolkene som lager dette produktet, sier Torill Engelberg, og legger til:

– Jeg oppfordrer derfor alle dyktige pizza-kokker til å klikke seg inn på Messe.no å lese mer om konkurransen.

Fristen for påmelding er altså 1. desember.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS