Gull til Simon Zimmermann fra restaurant Happolati. Bak sølvvinneren Henrik Dahl Jansen.

Vant gull i NM for vinkelnere

Simon Zimmermann fra restaurant Happolati er årets vinner av NM for vinkelnere. Sølvet fikk Henrik Dahl Jahnsen, mens Francesco Marzola endte på tredjeplass.

Publisert
Simon Zimmermann.

Hele 450 gjester fulgte finalen på Latter på Aker Brygge, der det ble konkurrert i både kunnskap og ferdigheter i løpet av dagen.

13 kandidater var med i starten, de gjennomgikk én times svært vanskelig teoriprøve og en blindsmakning, og så ble de seks beste plukket ut videre til den avgjørende finalen, de skulle konkurrere i praktisk utførelse av faget med dekantering av portvin og skriftlig smaking av tre hvite viner:

Vinneren i aksjon på Latter.

De seks semifinalistene

Helle Hasting fra Geranium, Alexander Iversen fra Statholdergaarden, Simon Zimmermann fra Happolati, Henrik Dahl Jahnsen fra Verftet Ny Hellesund avd Bølgen & Moi, Tim Drew fra Way Down South, og Francesco Marzola fra Fleischer's Hotel.

Henrik Dahl Jahnsen, Simon Zimmermann og Francesco Marzola gikk så videre til den avgjørende og siste kampen.

Kim Høiem Rønning fra Cru vant Junior Wine Award 2017.

På scenen måtte de identifisere og finne fellesnevner til fem drikkevarer, finne feil på en vinliste, og servere «gjester» med spesifikke krav til viner og sigarer. Den siste oppgaven var en live-quiz på scenen og skjenking av champagne i 15 glass – med alle tre kandidater på scenen samtidig.

Kim Høiem Rønning Junior Wine Award

I forbindelse med NM for vinkelnere, ble også Junior Wine Award arrangert på Latter på Aker Brygge. Kim Høiem Rønning vant foran Petter Loreng Svenæs og Andreas Høgfeldt

Konkurransen blir avholdt for å gi en introduksjon til vinkelnere under 25 år til å konkurrere nasjonalt og internasjonalt.
I år var det fem deltakere, som etter en teoriprøve og en praktisk prøve ble redusert til tre som, foran dommere Knut-Espen Misje og Heidi Iren Hansen,

De skulle fortelle om og identifisere to rødviner, og dekantere en rødvin, på scenen.

Etter å ha summert scoren og diskutert hvordan de tre kandidatene utførte de to oppgavene, kom dommerne fram til at Kim Høiem Rønning utførte dagens oppgaver best og dermed kunne kåres til årets vinner av Junior Wine Award. På andre plass kom Petter Loreng Svenæs, mens Andreas Høgfeldt tok tredjeplassen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS