Jarle Moen skal lede det nye hotellprosjektet «Sommerro» i gamle Oslo Lysverker-bygget på Solli Plass. (Foto: Chris Aadland)

Fra The Thief til Sommerro

Gjennom flere år har Jarle Moen ledet Oslo-hotellet The Thief. Nå er han ansatt til å lede hotellprosjektet «Sommerro» i gamle Oslo Lysverker på Solli Plass.

Publisert
Det gamle Oslo Lysverker-bygget blir forvandlet til hotell Sommerro, og åpner sommeren 2021. Det gule ambassadebygget blir en villa med 15 suiter til utleie. (Foto: Roberto di Trani)

Hotellet åpner først våren 2021, men allerede 1. april 2019 starter Moen jobben med å forvandle det historiske bygget til et levende hotell, med restauranter, scener og møteplasser som gir ny energi til hele bydelen.

Les også: Stordalen bygger hotell i gamle Oslo Lysverker

Har ledet The Thief i fem år

Jarle Moen har vært direktør på The Thief siden åpningsåret 2013. I tre år på rad har hotellet vært på den internasjonale prestisjekåringen Condé Nast Travelers «Gold List».

Fasaden er utsmykket med verdiordene til Oslo Lysverker. (Foto: Chris Aadland)

Les også: Oslo-hoteller på prestisjeliste

Hotellet har vunnet en rekke internasjonale priser og er anbefalt av New York Times, The Telegraph, Lonely Planet og Michelins internasjonale hotellguide.

I 2017 ble Moen kåret til «Årets Hoteliér» av bransjeorganisasjonen HSMAI, for sitt lederskap på The Thief og tidligere på Quality Hotel Expo på Fornebu og Quality Hotel 33 på Økern.

Nordic Hotels & Resorts/Nordic Choice Hotels har allerede startet arbeidet med å finne en ny hotelldirektør til prestisjehotellet The Thief på Tjuvholmen.

«Lys, kraft og varme»

– Prosjekt Sommerro er en helt fantastisk mulighet å få gi nytt liv til en gammel historie. Vel så viktig som å ta vare på det som er i bygget, blir å skape gode rom å bo, besøke og jobbe. Hoteller handler jo først og fremst om mennesker. Med «Lys, kraft og varme» hugget i stein ved inngangen, ser jeg frem til å bygge et team som stråler av nettopp det, sier påtroppende hotelldirektør Jarle Moen.

Hotell Sommerro åpner sommer 2021. (Foto: Roberto di Trani)

– Sommerro er et av de mest ambisiøse og komplekse prosjektene vi noensinne har begitt oss ut på. Vi trengte en ved roret med både tyngde og erfaring, i tillegg til energi og ambisjoner. Moen forstår markedet og er ekstremt flink med mennesker. Han skal ikke bare fylle hotellet, men lyse opp hele Solli plass, sier grunnlegger av Nordic Hotels & Resorts og en av byggets eiere, Petter A. Stordalen.

Nytt lys i «Oslo Lysverker» og nytt liv i norsk designhistorie

Prosjekt Sommerrogaten utvikles av Aspelin Ramm, Strawberry Brothers og Høegh Eiendom. Foruten hotellet «Sommerro» med 236 rom, restauranter og konferansefasiliteter, består prosjektet også av leiligheter, kontorer, kulturscene og selvstendige serveringssteder.

Hotellet vil også drifte «Villa Inkognito», der det tidligere ambassadebygget i Inkognitogaten blir gjort om til 15 suiter med felles stuer. Vestkantbadet vil bevares, men rustes opp, og vil fortsatt være et tilbud for nabolaget.

Utbyggerne vil, i tett samarbeid med byantikvaren, ta vare på og foredle den unike kunsten, arkitekturen og detaljer i interiøret. Det norske arkitektfirmaet LPO og den internasjonale designduoen GrecoDeco, skal få frem norsk Art-Deco og tidstypiske farger og mønstre. Målet er å blåse nytt liv i en unik del av norsk designhistorie, og åpne dørene for et bredt publikum.

– Vi har jobbet med Jarle Moen på Quality Hotel 33 og The Thief. Han har en helt spesiell evne til å få frem det beste i både bygg og menneskene inni. Vi gleder oss til samarbeidet videre, sier administrerende direktør for Aspelin Ramm, Gunnar Bøyum.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Prosjekt Sommerro på Solli plass

* Hotellet Sommerro, er en del av utbyggingsprosjektet Sommerrogaten 1-3

* Får 236 hotellrom, som består av flere kategorier.

* Hotellet skal driftes av Nordic Hotels & Resorts.

* Eiere av bygget er Strawberry Brothers (40 %), Aspelin Ramm (40 %) og Høegh Eiendom (20 %).

* Stort fokus på helse og trening. Vestkantbadet, med basseng og badstuer, restaureres, og vil være tilgjengelig for publikum som før. I tillegg kommer treningssenter og spa for medlemmer og hotellgjester.

* Frogners første takterrasse med basseng, restaurant og bar.

* En kulturscene for opptil 700 gjester.

* Eventsal for opptil 250 personer og flere styrerom.

* Fire restauranter og tre barer.

* Co-working fasiliteter.

* En tilhørende villa med 15 suiter.

* Bygget og interiøret er fra Art Deco-perioden 1925-1935

* Arkitekter er LPO Arkitekter

* Interiørdesignere er GrecoDeco

* Jarle Moen er ansatt som hotelldirektør.

* Merkevareutvikler for prosjektet er Siri Løining

* Planlagt åpning er våren/ sommeren 2021

Et industri- og kunsthistorisk bygg

* Bygget er det tidligere hovedkontoret til Oslo Lysverker, og stod ferdig i 1931

* Arkitektene, Bjercke og Eliassen, tegnet blant annet også Sjømannsskolen og Norsk Folkemuseum, og var med i teamet bak Oslo Rådhus

* Bygget er en kombinasjon av art deco-stil og tidlig funksjonalisme, og mye av det originale interiøret fra perioden 1925-35 er fortsatt in takt

* Billedhugger Asbjørn Borgfelt og Per Krogh har stått for utsmykninger, som også blir bevart

* Bygget er ikke fredet, men utbyggerne har tett dialog med byantikvaren for å best mulig forvalte byggets industri- og kulturhistoriske verdi

Powered by Labrador CMS