Måltid Kristiansand logo ny

Legger ned anerkjent Kristiansand-restaurant

Restaurant Måltid i Kristiansand avvikler driften like før jul. Eierne og driverne har lykkes med maten, men økonomien er ikke tilfredsstillende, og driftsselskapet Måltid AS vil etter dette fortsette å videreutvikle driften på Boen Gård.

Publisert

Boen Gård ligger i Tveit, 20 minutters kjøring unna Kristiansand, der det arrangeres selskap, kurs/konferanser, bryllup etc. Det vil bli normal drift på Måltid frem til siste åpningsdag lørdag19. desember 2015.

Deler av staben fra Måltid, inkludert kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard Pedersen og hovmester Dagfinn Galdal, blir med videre for å utvikle storgården på Tveit.

I tillegg er det ambisjoner om å arrangere pop-up-restaurant basert på Måltids konsept på Boen Gård fra tid til annen, heter det i en pressmelding.

Les mer om Boen Gård her

Anerkjent restaurant

Måltid Restaurant i Kristiansand eies av Måltid AS. Restauranten presenterer menyer basert på lokale, kortreiste råvarer, og har hevdet seg helt i toppen blant nordiske restauranter. Restauranten var blant annet én av seks norske restauranter som ble nominert til «The Nordic Prize 2014».

Økonomiske resultater uteblitt

Den direkte foranledning til at driften avvikles akkurat nå er at vertsparet Linn Mjelde og Kim Wiuff har valgt å si opp sine posisjoner som en følge av at de økonomiske resultater har uteblitt på tross av en formidabel innsats.

«Det er neppe mulig å finne nye drivere med samme dedikasjon og kompetanse – og uansett ikke på kort sikt. Dermed er det risiko for at kvaliteten ikke kan opprettholdes. Dette, sammen med økonomiske utsiktene for Norge generelt, og sørvestlandet spesielt, har medført at eierne velger å ikke starte prosessen med å lete etter nye drivere», heter det i pressemelding.

Lykkes med maten, ikke økonomien

– Måltid har utviklet seg til et unikt spisested på Sørlandet. Eierne har ønsket å tilby et restaurantkonsept basert på lokale råvarer, kvalitet og kompetanse og innovative menyer, noe som har lykkes. Dessverre har det ikke lykkes å skape den økonomi som skal til for drive et slikt spisested. Vi er stolte av Måltid og hva vi har fått til, men konstaterer nå at dette ikke har vært nok til å skape et fornuftig driftsgrunnlag. Vi har allerede begynt å se effekten av dårligere tider, og vet jo at selv våre stamkunder fra næringslivet må prioritere annerledes når det strammer seg til, sier Linn Mjelde.

En tung beslutning

– Dette har vært en tung beslutning. Det ligger mye slit og vilje bak det å få til en slik restaurant. Vi vil gjerne få takke våre medarbeidere, våre leverandører, våre trofaste støttespillere og ikke minst våre nåværende og tidligere drivere. Uten dem hadde ikke dette vært mulig, men nå er det altså snart historie, sier Johan Olsen.

Les mer på Maltid.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS