Gunnhild Haugen Oslo kommune Foto Morten Brakestad

Nå må alle salgs- og skjenkebevillinger i Oslo fornyes

Alle som har en skjenkebevilling eller en bevilling for å selge øl og rusbrus i butikk i Oslo, får nå brev om at de må søke om fornyelse av bevillingen sin. Søknadsfristen er 1. november.

Publisert

Direktør i Næringsetaten i Oslo, Gunnhild Haugen. (Foto: Morten Brakestad)

Hvert fjerde år må alle salgs- og skjenkebevillinger fornyes. Ingen nåværende salgs- eller skjenkebevillinger er gyldige etter 30. juni neste år.

Alle som søker innen 1. november, vil få svar i løpet av perioden 1. mars til 30. juni 2016.

– At bevillingene må fornyes er bestemt i alkoholloven. Det er en gjennomgående kontroll av at stedene som selger og skjenker alkohol har alt i orden. I Oslo er det ca. 1500 salgs- og skjenkebevillinger og alle søknadene blir sendt på høring til politiet, Kemnerkontoret, Skatteetaten og bydelenem forklarer direktør i Næringsetaten i Oslo, Gunnhild Haugen.

Elektronisk søknad

Søknad om fornyelse av bevilling, fylles ut via nettsidene til Næringsetaten. Nytt av året er at søknaden er gjort enklere. Blant annet er flere felt forhåndsutfylt med bedriftsinformasjon, og det er enkelt å laste opp vedlegg som kreves. Svaret på søknaden kommer i meldingsboksen i Altinn, og på «Min side» på Oslo kommunes nettsider.

Hva skjer hvis man ikke søker?

De som ikke søker om fornyelse av salgs- eller skjenkebevillingen kan ikke selge øl og rusbrus i butikk eller skjenke alkohol fra 1. juli 2016.

Hva skjer hvis man søker for sent?

Næringsetaten kan ikke garantere at de som søker etter fristen får søknaden sin ferdig behandlet innen 30. juni 2016. Da kan man ikke selge øl og rusbrus i butikk eller skjenke alkohol fra 1. juli, og frem til bevillingen eventuelt blir innvilget.

Her søker man om fornyelse av bevilling i Oslo

Her finner du den aktuelle paragrafen i alkoholloven

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS