Baker Brun IngerAlsaker+kokken
Baker Brun IngerAlsaker+kokken

«Tante Brun» reåpnet bakeriutsalg i Bergen

Inger Alsaker (70) fikk æren av å åpne det nye bakeriutsalget i Bergen Storsenter. Som sjef for alle Baker Bruns butikkutsalg i mer enn 25 år, kan hun med rette kalles for «selveste tante Brun».

Publisert

Inger Alsker (til venstre).

Det var ingen tvil om at Inger Alsaker var stolt da hun klippet den knallrøde snoren under åpningen. Etter innledende ord fra administrerende direktør Tor Søreide Sivertsen, kunne hun endelig åpne utsalget som både har fått ny fasade og innredning.

Åpen baking

Det mest spesielle med dette utsalget er at bakingen av varene foregår for åpen scene – rett bak salgsdisken. Dette er en ny trend innen bakefaget, og ingen andre butikkutsalg i Bergen har tatt dette konseptet lenger enn Baker Brun i Bergen Storsenter. Mange aktører ønsker å holde selve produksjonen noe skjult for publikum, fordi det ofte kan bli en del søl med mel – noe som bransjen ikke tidligere opplevde som særlig salgsfremmende overfor publikum. Nå er man opptatt av ferskhet og autentisitet, heter det i en pressemelding.

Monkey Muffin

Monkey Muffin hos Baker Brun.

– Kundene ønsker å vite hva man spiser, og her viser vi fram hvordan varene blir til, sier administrerende direktør Tor Søreide Sivertsen.

Nytt er også såkalt Monkey Muffin som sammen med kaffe tilbys for en billig penge.

– Konseptet med Monkey Muffin er hentet fra et lite bakeri i England, forteller Kari Wulf som er fagdirektør for innovasjon i Norgesmøllene – ett av selskapene bak Baker Brun.

Baker Brun har 19 butikkutsalgg, 12 Baker Brun-utsalg og sju Solbrød-utsalg, og hadde i 2014 en omsetning på 240 millioner kroner. Det er 310 ansatte i selskapet.

Bak Brun - historien

Baker Brun har lange og rike tradisjoner i Bergen. Her er en kort historisk oppsummering:

1893: Bedriften ble etablert av Ferdinand Brun som gikk sin læretid hos Martens, reiste til Christiania, København, Hamburg, Leipzig, Dressen og lærte bakerkunster. Etablerte seg i Fosswinkelsgate med bakeri, drev i 56 år.

1948: Bakeriet hadde 28 bakeriutsalg

1949: Ingvald Bore overtok bedriften sammen med svigersønn Johannes Alsaker og drev frem til 1981

1982: Gunnar og Martin Alsaker overtok bedriften

1983: Første butikkbakeriet ble etablert i Finnegården

1985: Åpnet butikk i Bakersmauet (samme lokasjon som i dag)

1987: Produksjonen flyttet inn i nye lokaler på Damsgård. God drift av bakeributikker over hele Bergen, mye basert på baking i butikk

2013: Nye eiere: Bergensbakeriene AS (51 % Albrun AS og 49 % Norgesbakeriene AS). Bergensbakeriene AS består av Solbrød, Hardanger Bakeri og Baker Brun

2015: Baker Brun åpner sitt første bakestudio

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS