Blåbyen Hotel Sortland
Blåbyen Hotel Sortland

Blåbyen-konkurs skal undersøkes

Det forelå store planer for et nytt stort hotell i Sortland. Selskapet bak Blåbyen Hotell-prosjektet, Blåbyen Invest AS, ble slått konkurs i desember i fjor. Nå skal det hele undersøkes nærmere.

Publisert

Illustrasjonsfoto av det som en gang skulle bli Blåbyen Hotel i Sortland. (Foto: Arkiv)

Den største kreditoren til Blåbyen Invest er Sortland kommune, og ifølge Vesterålenonline – Vol.no, har kommunen har nå bevilget 100 000 kroner for å lete etter verdier i selskapsruinene til Blåbyen Invest AS.

– Da det gikk mot slutten for hotellprosjektet, ble det av en rekke politikere reist spørsmål om vi hadde mulighet til å gå tilbake og se hvor pengene i Blåbyen Invest var blitt av. Bostyrer har i ettertid bedt om midler til å gjøre en utvidet vurdering av boet, sier rådmann Rolf Lossius til Vesterålen Online.

I en tidlig fase, i 2010, var Rezidor koblet inn i prosjektet med det ble aldri noe Radisson Blu-hotell i vesterålshovedstaden. I 2013 avsluttet Blåbyen Invest samarbeidet med Rezidor, og gikk i samtaler med andre hotellkjeder. Men prosessen har ikke gått som ønsket. Sent i 2014 gikk Blåbyen Invest konkurs.

Les også: Radisson Blu til Sortland (publisert oktober 2010)

Les også: Blåbyen Hotel blir mindre og mindre (publisert juli 2013)

Les hele saken på Vol.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS