Årets Grønne Kokk 2014

Årets grønne kokk på Smak

Hovedmålet med konkurransen Årets grønne kokk, som arrangeres på Smak 2014, er å sette fokus på de grønne råvarene, inspirere til økt bruk av frukt og grønt og i etterkant formidle nye, spennende og fargerike idéer til storhusholdningsbransjen.

Publisert

Opplysningskontoret for frukt og grønt, i samarbeid med Kokkenes Mesterlaug, Oslo, Segers, BAMA og Smak 2014 arrangerer konkurransen Årets grønne kokk torsdag 6. februar 2014.

Frist 15. november

Fra en tidligere utgave av Årets grønne kokk. (Foto: Heidi Fjelland)

Alle faglærte kokker er velkommen til å delta, og det er to kokker på hvert lag. De som ønsker å delta må sende inn menyforslag innen fredag 15. november 2013, og seks tomannslag plukkes ut til finalen på Smak på Norges Varemesse.

Førstepremien i konkurransen er pokal og gavesjekk på 15 000 kroner, andreplassen til 5000 kroner og tredjeplassen 3000 kroner. Alle deltakerne i finalen får kokkejakker med navn og logo.

Konkurranseoppgaven

Deltakerne skal lage fire retter til buffé til 50 personer og to tallerkenretter til 12 personer. En av rettene skal være dessert, valgfritt om det er tallerkenrett eller bufférett.

Bufférettene må være produksjons- og anretningsvennlig til store buffeter, ca. 300 personer. Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Konkurransetiden er totalt tre timer.

Powered by Labrador CMS