Magnus Paaske og Christian Andre Pettersen Årets Masahirokokk

Pettersen vant Årets Masahiro-kokk 2014

Christian André Pettersen fortsetter å plukke førstepremier. I dag vant han Årets Masahiro-kokk på Smak 2014.

Publisert

Commis Magnus Paaske (til venstre) og vinner av Årets Masahiro-kokk 2014, Christian André Pettersen. (Foto: Morten Holt)

Pettersen, som til daglig arbeider som soussjef på Spiseriet på Konserthuset i Stavanger, hadde med seg Magnus Paaske som commis. Også han arbeider på Spiseriet, som ledes av kjøkkensjef Andreas Myhrvold.

Saken fortsetter under bildet

Magnus H. Paaske og Christian André Pettersen i aksjon i boks 6 i konkurransekjøkkenet på Smak 2014 på Norges Varemesse. (Foto: Morten Holt)

Christian André Pettersen var på forhånd også blant favorittene i konkurransen. Han har tidligere vunnet NM i kokkekunst i 2011, Nordisk Mesterskap i 2012, og i 2013 ble han også Årets Sjømatkokk.

Les også: Gull til Pettersen i NM

"

Christian André Pettersen vant nok en kokkekonkurranse. (Foto: Morten Holt)

I konkurransen skulle han og konkurrentene lage en torskerett og en kyllingrett.

God smak og riktig konsistens

– Jeg ser etter litt utradisjonelle løsninger, god smak og riktig konsistens når jeg vurderer rettene, og det var definitivt noen av deltakerne som skilte seg ut med spennende smaker, uttalte et av jurymedlemmene, Tom Victor Gausdal.

Les også: Pettersen ble Årets Sjømatkokk

Nummer to og tre

Odd Ivar Jørgensen, som er kokk på Rica Nidelven Hotel i Trondheim, ble nummer to i konkurransen. Han hadde med seg sin fetter Rolf Arne Jørgensen som commis.

David Rivas fra Gastronomisk Institutt i Stavanger ble nummer tre, og han hadde med seg Sindre Hetland som commis.

Les mer om alle deltakerne og konkurransen her

Konkurransereglene

Konkurransen bryter med de fleste opplegg for kokkekonkurranser: Reglene har vært temabaserte, og deltakerne fikk forrett fire uker før konkurransen og hovedretten to uker før. Grønnsakene var basert på ”Mystery Basket”.

Ikke knivkonkurranse

"

Konferansier Ole Martin Alfsen og Jørn Aronsen i Arons AS, som er arrangør for Årets Masahiro-kokk. (Foto: Morten Holt)

Men Masahiro er jo den berømte japanske kokkekniven….?

– Vi har ikke laget en knivkonkurranse, vi har laget en kokkekonkurranse, poengterer Team Masahiro Norge.

– Selv om navnet kanskje skulle tilsi det, er kokkene ikke pålagt å bruke Masahiro-kniver. En kokk skal bruke det verktøyet som passer best til anledningen, og i mange tilfeller er dette sikkert en Masahiro-kniv, men dette krever vi naturligvis ikke. Vi tror ikke nødvendigvis at en produsent kan dekke hele behovet for en ekspert i konkurransesituasjon.

Juryen

Pallen i Årets Masahiro-kokk 2014. (Foto: Morten Holt)

I juryen satt deler av Masahiro-teamet; Bjørn Svensson (juryleder), Kjartan Skjelde, Tom Victor Gausdal og Even Ramsvik.

Ole Martin Alfsen var konferansier under Årets Masahiro-kokk 2014.

Neste år arrangeres konkurransen i Oslo Spektrum.

Ole Martin Alfsen intervjuer jurymedlem Even Ramsvik (nummer to fra venstre). Ellers fra venstre Kjartan Skjelde, juryleder Bjørn Svensson og Tom Victor Gausdal. (Foto: Morten Holt)

Powered by Labrador CMS