OleJonnyEikefjordBellaBambina

Eikefjord på banen med Bella Bambino

Kjøkkensjef og restauranteier Ole Jonny Eikefjord driver sammen med Petter Stordalen Restaurant Eik, Eik Annen Etage og fiskerestauranten Fjord i Oslo. Sammen har de funnet restaurantkonsepter som fungerer for lommeboken og for ganen –  i likhet med vinkonseptet Bella Bambina, en vin fra Veneto nordøst i Italia.

Publisert

Vinen har hatt tradisjonell vinifikasjon i ståltanker, med maserasjonstid på 7 dager deretter opphold på store eikefat i 12 måneder før flaskelagring i inntil seks måneder før salg

Samarbeid med Zenato

Ole Jonny Eikefjord er også en kjent TV-kokk.

Energibunten Eikefjord har denne gangen samarbeidet med Zenatofamilen, der vingården ligger i det området av Sant’Ambrogio di Valpolicella hvor Veneto er som vakrest, med vinstokker, olivientrær og slakke åssider så langt øyet kan se.

Sergio Zenato grunnla vinmerket Zenato i 1960, motivert ene og alene av sin lidenskap for vin og av hengivenhet for kvaliteten han hadde lært av sin fader Silvino under oppveksten i Lugana området. Lugana strekker seg mellom mellom Peschiera og Desenzano på den sørlige bredden av Gardasjøen og selve navnet kommer fra det latinske lucus som betyr skog.

Veneto

Veneto er en region nordøst i Italia. Den består av provinsene Belluno, Padova, Rovigo, Treviso, Venezia og Provinsen Vicenza. Hovedstaden er Venezia. Regionen grenser i nordøst til Friuli-Venezia Giulia, i nordvest til Trentino-Sydtirol, i vest til Lombardia og i syd til Emilia-Romagna.

1797 kom størstedelen av området under Østerrike, og i 1867 ble det en del av det nylig grunnlagte Kongeriket Italia. I erindringen av den lange selvstendigheten og Venezias stolte tradisjon, finnes det i dag krefter i regionen som ønsker selvstendighet. Veneto bærer sitt navn etter veneterne, en folkestamme som holdt til der helt tilbake fra dannelsen av de første sivilisasjoner.

Dalen med mange kjellere

Valpolicella – ”dalen med de mange kjellere” – ligger i regionen Veneto i det nordøstlige Italia, og er en av landets tre største vinproduserende regioner.

Mye av vinen er ordinær og ganske ”kjedelig” billigvin fra store produsenter, men heldigvis er det mer å si om Valpolicella enn dette. Det finnes også mange uavhengige småprodusenter som i økende grad leverer kvalitetsviner.

Pris: 110 kroner (Vinmonopolet)

Produsent: Ole Jonny Eikefjord og Zenato

Norsk importør: Winetailor

Les mer om vinen på Vinofil.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS