Saus og kraft Kulinarisk Akademi 2014

En ny mat- og sausbibel – fra KA

Denne høsten står det igjen en vinner blant saus-bøkene i Norge. Saus & kraft fra Kulinarisk Akademi. Pur og ekte sauseglede fra første side. Terningkast 6, mener bokanmelderen Svein Lindin.

Publisert

Det er lansert flere sausbøker denne sommeren.

Sauser utgjør en fantastisk snarvei til forskjellige matkulturer, kjøkken, dufter og smaker. En god saus kan gjøre hele måltidet.

Tenk deg en fyldig, kremet béchamelsaus med ost over spede blomkålbuketter, en søt og aromatisk tomat- og basilikumsaus over nykokt pasta, eller en lett vaniljesaus på et stykke eplepai – enkle, himmelske sammensetninger. Nøkkelen til sausesuksess er kommet. Boken Saus & kraft.

Fra Kulinarisk Akademi

Boken Saus & kraft er utarbeidet av noen av Norges beste kokker jobber på Kulinarisk Akademi i Oslo, og i denne kokeboka lærer de bort det kanskje viktigste i et måltid, nemlig saus og kraft. En god saus får ethvert måltid til å skinne, og middagen blir aldri det samme etter at du har lært deg å lage god saus.

Enhver hobbykokk bør vite hvordan en god saus blir til, og mange sauser er faktisk veldig enkle og raske å lage. Du lærer – gjennom oppskrifter, videoer og bilder – hvordan du trinn for trinn lager saus like bra som proffene. Saus & kraft er i grunnen en komplett kokebok. Her får du mer enn 130 oppskrifter på alle typer sauser og klassiske retter, og mange gode råd og tips. Kan du det som står her, klarer du deg glimrende både i hverdagen og når det kalles til fest.

Mange gode kokker

Gjengen på Kulinarisk Akademi. (Foto: Paul Paiewonsky)

Kulinarisk Akademi i Oslo er et kompetansesenter for mat og drikke. Mange av Norges elitekokker arbeider her på fulltid. Hit kommer så vel amatører som profesjonelle for å utvikle sine kokekunster.

KA driver med alt innen matlaging, fra molekylær gastronomi fra Spania, til kjøttkaker med brun saus fra det norske tradisjonskjøkkenet. Mange vinkelnere har dessuten sin utdanning nettopp herfra.

Boken lanseres 9. september, og du kan bestille boken hos Haugenbok.no

Les mer på Vinofil.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS