Champagne

Hva med en kasse champagne til jul?

Champagne har vært gjenstand for en utvikling det siste tiåret hvor de små vinbøndene i nord har tatt markedsandeler på bekostning av de store champagnehusene. Etter all sannsynlighet tror vi at neste fase i utviklingen er at denne tendensen vil smitte over på vinbøndene i Côte des Bar – også kalt Aube. Et eksempel er Remy Massin Tradition Brut, en fruktig og lett konsumelig champagne fra Côte des Bar.

Publisert

Champagne er en bedre gastronomisk opplevelse enn tradisjonell drikke til julemat, mener Svein Lindin.

Remy Massin & fils fra Ville-sur-Arce er en RM i fjerde generasjon med 22 hektar som er i ferd med å etablere seg i Norge, og høster nå av flere års sammenhengende innsats på druemarkene samt investeringer i produksjonslokaler.

Dette kombinert med trofasthet mot filosofien om å bevare aromaene fra råvaren gir champagner det norske folk elsker. Det nylige opptaket i den celebre Club Trésors de Champagne representerer en stor anerkjennelse for Remy Massin & fils.

God til pinnekjøtt

Remy Massin & fils cuvée Tradition Brut ble lansert i september på Testutvalget. Det er en Blanc de noirs på 100 % pinot noir fra årgangene 2007-2009 med en tredjedel hver. Desember er høysesong for champagne.

Hvorfor ikke prøve den til pinnekjøtt, akkurat passe med restsødme og frisk god mousse.

De viktige boblene

Visste du at boblene gjør smaken? Nå er det endelig bekreftet vitenskapelig at det er boblene som gjør at champagne smaker så godt. Det amerikanske forskningstidskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences, PNAS, offentliggjør en større undersøkelse utført av en fransk-tysk forskergruppe hvor formålet er å forklare på vitenskapelig vis boblevinenes særpreg.

Rapporten konkluderer med at det er boblene som frakter smaksemnene til overflaten, og det er idet boblene sprekker at smaksemnene frigjøres. Samtidig når aromaene nesen og gir en kilende følelse. I hver flaske oppstår 100 millioner bobler så snart korken sprettes. Rapporten sier imidlertid ikke noe om det er forskjell på boblenes effekt i ulike typer musserende viner, men det er sannsynlig at jo flere, jo bedre for å stimulere luktesansen og smaksløkene maksimalt.

Vinofil.no

Les smaksnotat på Vinofil.no

"
Powered by Labrador CMS