Barolo By Piemonte Foto Svein Lindin

Nebbiolo – vi får ikke nok!

Druen bak noen av Italias og verdens største viner; Barolo og Barbaresco – vinenes konge og dronning, stammer fra Piemonte, Italias berømte region – «ai piedi del monte», ved fjellets fot.

Publisert

Barolo i høstfarger. (Foto: Svein Lindin)

Landskapet har en naturlig skjønnhet, der er så vakkert, tiden står nesten stille. De små landsbyene ligger tett opp mot de store, snødekte tindene, ikke så veldig langt fra Middelhavet.

Vinmarker med Barolo i bakgrunnen. (Foto: Morten Holt)

Verdt å vente på

Kjøkkenet er fantastisk, ikke minst i samspill med noen av verdens beste viner. De store vinene er essensen av kompleksitet og intensiv, elegant konsentrasjon, ekte meditasjonsviner på første klasse. Det er vin man trenger tid til å venne seg til. I starten er de ofte for harde og barske, men mist ikke motet, de er verdt å vente på.

Barolo er så kjent for sine tanniner. Den kan derfor med fordel dekanteres 12-24 timer før den drikkes, især hvis det er en ung vin. Følg vinens utvikling underveis, det er en spennende reise med skiftende duft- og smaksopplevelser.

Vinanbefalinger

Les vinanbefalingene med smaksnotater fra Svein Lindin her

"
Powered by Labrador CMS