Skål Vinbok Foto Svein Lindin

Skål – veien til vinglede

Skål er en velskrevet vinbok for deg som har lyst å begynne med vin eller vil lære mer. Skål er et hilsningsord og en oppfordring til å drikke. Skål betyr for øvrig på mange språk «god helse». Den nordiske opprinnelsen for ordet antar man er fra vikingtiden, da man drakk fra skaller (skalle skål).

Publisert

Frisk pust i vinverdenen! (Foto: Svein Lindin)

Boken Skål forenkler vinspråket og med små faglige input underveis gjøres veien til å nyte vin lettere uten for mye fiksfakseri. Skål er samtidig en reise i hvordan du skal utfordre deg selv, sette deg mål og slippe taket. Ingvild Tennfjord har selv hoppet i det og tatt en tøff vinutdannelse som vinkelner. Nå er den altså kommet, boken som viser hennes smakspreferanser, fra kulturmelk til å drikke 12 år gammel Bordeaux vin med den største selvfølge og nytelse.

Velskrevet

Ingvild Tennfjord skriver svært godt, som journalist med portretter som spesiale fra Dagbladets Lørdagsmagasin behersker hun fortellergleden.

Nå som vinkompetansen og entusiasmen også er kommet til samme nivå blir Skål et must for dem som vil ta del i ekte vinglede. Ingvild Tennfjord har som mål å bringe vin til folket, og med denne boken er hun godt i gang.

Gudfaren & Albus Humlesnurr

Boken tar deg gjennom en humoristisk omtale av de nesevise og kunnskapsrike vinmiljøene hvor alt fra gudfaren til Albus Humlesnurr er omtalt (forøvrige skikkelser i det norske vinmiljøet som nyter stor respekt).

Selv lo jeg godt, lærte litt og ikke minst tok jeg innover meg over den store vingleden til denne skriveføre kvinnen fra Bergen. Hun er en personlighet som har én jeans og hundre kjoler i skapet, alltid matchet med rød og forførende lebestift.

Konklusjonen er innlysende: Ingvild Tennfjord må ikke legge ned pennen eller gå tom for vin.

Les mer på Vinofil.no

"
Powered by Labrador CMS