Jamie Oliver 2014 Italian Vin2

Sorry, Jamie – kokebøkene dine er bedre!

Jamie Oliver, den morsomme, folkelige kjendiskokken fra England har lansert sin serie med italienske viner i Norge. Horecas vinekspert Svein Lindin er ikke helt fornøyd.

Publisert

Foto: Svein Lindin

Kjendiskokken har vært å se i en årrekke på TV-kanaler verden over, og sjarmerer sin tilhengerskare med sin folkelige, morsomme og uhøytidelig måte å lage god mat på. Jamie har alltid elsket italiensk mat, og hadde en egen programserie der han reiste rundt i Italia for å smake og lage lokal italiensk mat.

Fra å lage mat til vin til å selge vin er ikke veien lang. I Norge har norske kjendiskokker som Hellstrøm, Alfsen, Brimi allerede lansert sine viner med stort hell.

Fire viner

Vinserien til Jamie Oliver består av fire utvalgte viner. En Prosecco og tre viner fra Sicilia i variantene rød, hvit og rosé. Alle laget for å drikkes unge, med mye frukt og friskhet samt et moderne, visuelt iøynefallende og morsomt design.

Vinserien er tilpasset Jamie Olivers restaurantkonsept, Jamie’s Italian, som har gjort stor suksess verden over. Restaurantkjeden er folkelig med enkel, god hverdagsmat fra det italienske kjøkken og vinene gjenspeiler også dette.

Restaurantene finner du nå over 40 ulike steder, blant annet i Dubai, Australia, Russland, Singapore og Tyrkia. Sverige står på trappene ganske snart, mens det fortsatt ikke er avslørt om det blir noe av i Norge.

Frister ikke til gjenkjøp

Vi har smakt vinene og anser som oftest slike «kjendisviner» som merkevarebygging av andre ting enn kvaliteten på vinen. Vi tok ikke feil i våre antakelser, vinene er ikke i den kategorien som frister til et gjenkjøp. Det hjelper heller ikke at de er rimelige.

Les Svein LIndins dom om vinene under.

Jamie’s Italian Prosecco

Varenr.: 1283001

Smaksnotat: Lys gulgrønn farge. Pære, eple på duft. Syntetisk duft med kort ettersmak og lengde.

Terningkast 4, 83 poeng.

Pris: 130 kroner

Jamie's Italian Bianco

Varenr.: 1279601

Smaksnotat: Lys strågul farge. Grapefrukt, floral og moden gul frukt på duft. Enkel middels fylde i anslaget. Ingen favoritt dessverre. Fra Sicilia, laget på de lokale druetypene Insolia og Cataratto.

Terningkast 4, 83 poeng.

Pris: 112 kroner

Jamie's Italian Rosato

Varenr.: 1279701

Smaksnotat: Lys lakserosa farge. Fruktdrevet dust av røde bær, jordbær. Saftig enkel rødvin. Kort ettersmak. Fra Sicilia, laget på de lokale druetypene Nerello Mascalese og Nero D’Avola.

Terningkast 4, 81 poeng.

Pris: 110 kroner

Jamie's Italian Rosso

Varenr.: 1279501

Smaksnotat: Middels rød farge. Syntetisk enkel duft av modne røde bær, trefrukt. Dessverre Jamie Oliver, kokebøkene dine er bedre

Terningkast 3, 79 poeng.

Pris: 112 kroner

Powered by Labrador CMS