Ovnsbakt kveite

Vintips til ovnsbakt kveite

Når mange skal ha mat til mange er hel kveite bakt i ovn løsningen. Server kveiten med persillesmør, poteter og kraften fra pannen. Spør gjerne i fiskebutikken og bestill om de ikke har kveite inne akkurat nå.

Publisert

Foto: Vinofil.no

Den største dokumenterte kveita som er fanget i norske farvann veide 314,5 kg og ble tatt i garn utenfor Sørøya i Vest-Finnmark den 6. oktober i 2007 av yrkesfiskeren Tom Richard Kristiansen Monsterkveita var cirka 3 meter lang og 1 meter bred.[6] Rekorden på stang er ei kveite som veide 223 kg, tatt av tyskeren Günther Kinnermann fra Leipzig i Magerøysundet i Nordkapp kommune (mai 2011). Kveita målte 2,56 m i lengde.

Dette trenger du

2,5 kg kveite, hel 1 stk sitron olivenolje salt pepper persille, friskekte smør

Fremgangsmåte

Sett stekeovn på 220 grader. Rens og vask kveiten. Skrubb skinnet godt og snitt det opp i ruter som vist på bildet. Pensle kveiten rikelig med olivenolje og saften av én sitron. Dryss på salt og pepper Legg fisken på bakepapir i stekeovnspannen. Bak den i ca. 25 – 40 minutter, avhengig av størrelse.Server den med persillesmør, poteter og kraften fra pannen.Dryss gjerne hakket persille på fisken før den settes hel på bordet.

Vinanbefalinger

Meinklang Grüner Veltliner 2012

Smaksnotat: Lys gulgrønn farge. Aroma som av moden gul frukt, sitrus og grønne vegetale urter. Peppertoner. Flott anslag med konsentrert syrlighet og lengde. Håndtappes 480 bokser om gangen, så ferskheten kan man ikke klage på! Utvilsom en de beste boksene i Norge!

Pris: 405 kroner, BIB (fås også som flaske)

Importør: NonDos

Patrick Piuze Chablis Terroir de Chichée 2012

Smaksnnotat: Strågul farge. Dufter rent som av modne epler, gul melon, sitrusfrukt ispedd mineralske toner. Meget syrefriskt anslag med rik, elegant, kompleks fruktsmak som bekrefter duftinntrykket ytterligere. En anvendelig vin som aperitiff og til fisk- og skalldyrsretter, gjerne med litt ekstra smakstilsetning. En usedvanlig god Chablis.

Pris: 190 kroner

Importør: Stenberg & Blom

Les mer på Vinofil.no

"
Powered by Labrador CMS