Hovedjuryen i Det Norske Måltid 2017. Fra venstre: Trine Sandberg, Jørn Lie, Roar Hildonen, Gunnar Nagel Dahl, Wenche Andersen, Einar Risvik og Frode Selvaag. (Foto: Kristin Austigard)

Skuffet over sjømatprodusentene

– Det er grunn til å være stolt over å være finalist i Det Norske Måltid, det er høyt internasjonalt nivå. Men sjømatprodusentene kan bli mye bedre. Det er tilbakemeldingen fra finaledommerne, som også beveger seg i internasjonale matmiljøer, og kjenner godt til produksjon utenfor Norges grenser.

Publisert

– En annen tilbakemelding vi dommere har, er at mange produsenter lytter til våre tilbakemeldinger om både selve produktet og emballasjen det leveres i. De som fanger opp det vi melder tilbake hever seg opp og leverer bedre og bedre. Det gleder oss, uttaler juryen.

Dermed er dommerarbeidet i Det Norske Måltid sentralt i å bistå norske matprodusenter med å utvikle seg.

– Da er det stas at nettopp dette skjer, for vi heier jo veldig på norske produsenter, sier hoveddommer Einar Risvik fra Nofima.

Generell skuffelse

Når det gjelder sjømatkategoriene uttrykker hoveddommerne generell skuffelse.

– Vi vil utfordre norsk sjømatbransje til å tenke mer på norske forbrukere. Produsentene som leverer i de andre kategoriene, er mer med produktutvikling, innovasjon og å sette forbrukeren i sentrum. Det er stort potensiale for sjømat. Når det er sagt, har vi funnet verdige vinnere, sier Risvik på vegne av dommerne.

Finaledommerne er Trine Sandberg (Matblogger/kokebokforfatter), Wenche Andersen (TV2), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), Jørn Lie (Leder for kokkelandslaget, Vaaghals og Gamle Raadhus), Gunnar Nagel Dahl (Chefs Dinner/Gomat AS) og juryleder Einar Risvik (Nofima).

Det Norske Måltid – 12 januar 2018

Vinnerne blir kunngjort på den store matgallaen i Stavanger 12. januar 2018.

– Vi gleder oss til å markere 10 år med Det Norske Måltid, der Even Ramsvik allerede er i gang med å komponere et måltid basert på de 39 finaleproduktene. Alle som vil kan kjøpe billett på detnorskemaltid.no, sier prosjektlederne Kristin Austigard og Sigve Skretting.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS