Icehotel Jukkasjarvi1

Ishotell får pris av Nordisk ministerråd

Ishotellet i Jukkasjärvi i Sverige er tildelt en ny nordisk matpris.

Publisert

Prisen er av et hedersdiplom og en sum på 100 000 danske kroner, og skal deles ut innenfor rammen for Nordisk ministerråds program for Ny Nordisk Mat.

Ishotellet i Jukkasjärvi var en av totalt sju kandidater som var nominert til prisen. Temaet for prisen, som deles ut i Oslo 30. oktober, var i år turisme og regional utvikling.

Fremme nordisk matkultur

Ny Nordisk Mat ble lansert av Nordisk ministerråd høsten 2006. Målet med programmet er å fremme nordisk matkultur og gastronomi, samt design og turisme knyttet til mat.

De nordiske regjeringene vil gjennom programmet synliggjøre Norden på det gastronomiske verdenskartet.

Matverdier

Den ambisiøse satsingen har budsjett på cirka 23 millioner danske kroner i årene 2007 til 2009. Nordisk innovasjonssenter NICe er en viktig aktør i denne sammenhengen.

Blant de øvrige kandidatene som var nominert denne gangen var en saltfabrikk i Danmark, restauranter i Norge og på Island, redaksjonen for et matblad i Finland og rektor for en næringsmiddelskole på Grønland.

Målet med prisen er å hedre og støtte opp under en organisasjon eller person som har gjort en spesiell innsats for å fremme, utvikle og synliggjøre de verdier og potensial som ligger i nordiske matvarer og nordisk matkultur.

Powered by Labrador CMS