Alexander Østli Berg vant NM i kokkekunst 2008. (Foto: Morten Holt)

Alexander Berg vant NM i kokkekunst

I fjor var han ikke blant de fem beste i NM i kokkekunst. I år revansjerte Alexander Berg seg kraftig, og kunne ta imot kongepokalen av Ingrid Espelid Hovig.

Publisert

- Jeg skjønner egentlig ingenting. Dette var veldig overraskende, var Bergs kommentar rett etter premieutdelingen mandag ettermiddag.

- Men det gir stor muligheter. Og det er klart at Bocuse d'Or-deltakelse er en drøm, legger han til.

Han tror at han lærte mye av fjorårets deltakelse, da han endte uplassert i konkurransen.

Les også: NM-kokkene varmet opp Bocuse d'Or-lokalene

Tre Stavanger-kokker

Rogaland-kokkene dominerte NM i kokkekunst fullstendig. Foruten seieren til Berg, som arbeider som soussjef hos NB Sørensen i Stavanger, endte Christopher Davidsen (24) på andreplass og Anders Isager (28) på tredjeplass.

De representerer henholdsvis Statoil Hydro Gjestehus på Sola og GI Stavanger

Morten Rathe fra Rica Nidelven ble nummer fire, mens Øystein Vallestad Næss fra Jacobs Apartments i Bergen endte på femteplass. De andre som var med i NM var Tommy Raanti (Straen Fiskerestaurant/Timbuktu), Matthias Hauge (Rica Nidelven), Victor Nortvedt (Albatross, Bergen), Rene Hetland (Ostehuset, Sandnes), Are L. Nordtvedt (De Fem Stuer)

Startet først

26-åringen var aller først ut av de 10 konkurrentene i konkurransen mandag, og leverte med stil.

- Hadde håpet på å få starte først, slik at jeg kunne komme i gang tidlig. Det ser jo ut til å ha slått positivt ut, sier Berg.

Fra Buskerud

Berg arbeider hos NB Sørensen i Stavanger, men kommer opprinnelig fra Vestfossen i Buskerud.

Seiershilsen fra Eyvind Hellstrøm

Læretiden gikk han på Hotel Continental i Oslo, og det var en kamerat som fikk han til Stavanger da det tilfeldigvis var en ledig jobb i byen.

- Har fått fin erfaring her, og har også jobbet hos Timbuktu sammen med en av de andre deltakerne i NM i kokkekunst, Tommy Raanti, forteller en fornøyd NM-vinner.

Kan faget sitt

- Det er så hyggelig å se så mange unge kokker som kan faget sitt så til de grader. De behandler både råvarer og redskap med en profesjonalitet som jeg setter stor pris på, uttalte Ingrid Espelid Hovig før hun delte hun kongepokalen til Alexander Berg.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS