Årets Måltid 2008 skal kåres

Jakten på smaken av Norge er over. Resultatene avsløres i dag, torsdag 30. oktober i Stavanger.

Publisert

Utover sommeren og høsten har jaktresultater fra alle landets fylker tikket inn. I hvert fylke har en lokal fagjury kåret beste råvare fra sjø, beste råvare fra land og beste bearbeidede matprodukt.

53 vinnere har allerede fått heder og oppmerksomhet i sin region. Bå er det nasjonal finale som gjelder.

I dag skal det kåres Årets råvare sjø, Åets råvare land og Årets produkt 2008. Prisene overrekkes av Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Hele Norge

Regjeringen ved Landbruks- matdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet har engasjert seg i Jakten på smaken av Norge, sammen med en lang rekke organisasjoner og bedrifter.

Alle er enige om målet om å synliggjøre lokal variasjon og kvalitet og bidra til å øke stoltheten over det Norge har å by på av råvarer og foredlede produkter.

Det Norske Måltid skal øke bruken av disse kvalitetsproduktene i reiselivet og i de tusen hjem, og stimulere til kvalitetstenking og innovasjon hos produsentene.

Bent Stiansen leder juryen

Den nasjonale juryen under ledelse av Bent Stiansen har allerede smakt seg gjennom landets fylker. - Jeg er stolt over å være norsk kokk når jeg ser de flotte produktene vi har. Alle de lokale vinnerne fortjener både priser og hederlig omtale; de smakte kjempegodt, sier Stiansen. - Det Norske Måltid har vist et spennende mangfold i mat-Norge og et stort positivt engasjement. Nå gjelder det å få varene ut til forbrukerne og til restaurantene. Vi er klare til å ta imot dem, sier den tidligere Bocuse d'Or-vinneren.

Premieutdeling i kveld

Premieutdelingen foregår på Hall Toll i Stavanger i kveld, torsdag 30. oktober mellom kl. 18.30-19.30.

De 53 fylkesvinnerne vil bli presentert i en utstilling. Premieutdelingen etterfølges av en middag for inviterte gjester, Årets Måltid 2008, der de beste råvarene i Norge inngår i menyen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS