Eggvinner Christer Brenne nett

Eggpris til ung matgründer

Snart triller ferdigkokte egg i porsjonspakninger inn i en rekke matbutikker, takket være en 22-årig matgründer fra Levanger. - Christer Brenne satser friskt for å produktutvikle egg for dagens og morgendagens spisevaner. Han tildeles prisen Gla' Egget 2008, sa direktør Åse Kringlebotn ved Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt under prisutdelingen i Oslo i forrige uke.

Publisert

Prisen består i et stipend på 25 000 kroner og en glasskulptur. Gla' Egget tildeles en person eller organisasjon som gjør noe ekstra for norske egg, og som samtidig er til nytte for andre.

22-åringen fra Levanger kommer selv fra en stor eggegård, og for to år siden startet han bedriften Mat på bordet, som leverer sunne og komplette lunsjpakker til bedrifter fra Trondheim til Steinkjer.

Rask fremdrift

- Jeg hadde god tilgang på egg hjemmefra, så da var det naturlig at egg fikk en viktig plass i lunsjpakken. Jeg utviklet også en eggsalat som det kom mange positive tilbakemeldinger på, og dermed var jeg i gang.

På to år har den unge egg-gründeren kommet mye lenger. Han investerte raskt i en egen eggskrellemaskin som kan skrelle flere tusen ferdigkokte egg i timen.

- Neste skritt var å utvikle pakker med ferdigkokte og skrellede egg i lake som jeg leverer til butikker, sier Christer Brenne.

Nå samarbeider han med en grossist i Trondheim og forhandler om nasjonal distribusjon til de store matvarekjedene. Ny emballasje er under utvikling.

- Christer har funnet en nisje som vi har stor tro å. Kokte egg er perfekt pålegg, det er næringsrikt og nesten alle liker det. I en i en travel hverdag er dette en god produktnyhet, sier Åse Kringlebotn.

Kalle-egg til barna

I de nye pakningene selges fire ferdigkokte og skrellede egg i to små enheter. Da kan man åpne én av gangen, og den uåpnede pakningen holder seg i hele 50 dager.

- Eggene ligger i en naturlig lake som ikke avgir smak. Både laken og koketiden er en forretningshemmelighet, forteller den unge og driftige forretningsmannen.

Christer har store planer om å videreutvikle forretningskonseptet. For å appellere til barn har han laget en figur som heter Kalle

- Kalle-Egg og hans familie bor i en toroms leilighet, og de drømmer om å få bli med i barnas matbokser. At egg er sunt pålegg for barn er det jo ingen tvil om.

Christer Brenne er svært glad for å få prisen Gla' Egget.

- Prisen er gull verdt for meg. Den er viktig for en ny bedrift, fordi den viser kundene våre at vi jobber ordentlig. Den er et kvalitetsstempel.

I dag er det to ansatte i bedriften, men det kan raskt bli langt flere om matbutikkene landet rundt tar inn eggene fra Levanger.

Fakta Gla'Egget

Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt innstiftet prisen Gla' Egget i 2003. Prisen deles ut årlig i forkant av Verdens eggdag, som i år er fredag 10. oktober.

Disse har vunnet prisen tidligere:

2003: Lege og polfarer Arne G. Rødset

2004: Eggbonde Ole Egge

2005: Eggkunstner Kari Anne Handeland

2006: Kjøkkensjef Mikael Forselius

2007: Butikksjef Randi Eggen, Coop Maxi Lade, butikken i Norge som selger flest egg!

Newswire

Powered by Labrador CMS