Pizza Hut logo

Pizza Hut blir Pasta Hut

35 års historie er slutt når velkjente Pizza Hut endrer navn til Pasta Hut i Storbritannia, med en sunnere profil. Navneskifte skal skje over en periode på seks år, og vil totalt koste svimlende 100 millioner britiske pund, melder bakeri.net

Publisert

I løpet av de neste årene skal 700 Pizza Hut-restauranter skifte navn. Og de nya Pasta-Hut-restaurantene vil i tillegg få helt nye menyer.

Sunnere profil

Administrerende direktør Alasdair Murdoch sier i en pressemelding at årsaken til navneskiftet er et ønske om at kjedens menyer skal stå for en mer næringsriktig mat.

Kundene skal selvsagt fortsatt få servert pizza i tillegg til pasta, men navneskiftet signaliserer en markant overgang til mer næringsrik og sunn mat.

"Skjulte grønnsaker" til barna

Som eksempler på det nevner Murdoch at saltinnholdet allerede er redusert og skal ytterligere reduseres med nye ti prosent de neste årene. Da vil menyen tilfredsstille kravene fra Food Standards Agency - noe tilsvarende Mattilsynet her i Norge.

Noen av barnemenyene skal nå inneholde "godt skjulte grønnsaker", blant annet. Online-bestillinger og levering hjem skal også forbedres i forbindelse med navneskiftet, heter det fra nye Pasta Hut.

Fra USA

Pizza Hut ble grunnlagt i Wichita i Kansas i 1958 og den første britiske utgaven åpnet i London i 1973.

I dag er Dallas-baserte Pizza Hut Inc.verdens største pizzarestaurantkjede. Kjeden har mer enn 7500 restauranter bare i USA og ytterligere rundt 5300 spredt over 90 land verden rundt. Siden 1997 er Pizzza Huts franchise-system en del av Yum-merkenavnet basert i Kentucky.

Bakeri.net

Powered by Labrador CMS