Beitostølen Resort logo

Storsatsing på innemiljøet

Beitostølen Resort har investert flere hundre tusen kroner for å bli et allergi- og astmavennlig hotell.

Publisert

- Vi var i ferd med å bestille heldekkende tepper til konferansehallen vår. Dette snudde vi om på etter klar anbefaling fra Norges astma- og allergiforbund (NAAF), som mente vi måtte velge tregulv for å få besøk av allergikere, sier direktør Atle Hovi (bildet)

til avisa Valdres.

Renholdsrutiner

Han forteller til Valdres at tilrettelegging for gjester med astma og allergi kan blant annet dreie seg om materialvalg, ventilasjon, temperatur og renholdsrutiner.Terje Steinsrud i Beitostølen Resort tror at stadig flere hotellkunder og bedrifter vil etterlyse god luft og et sunt inneklima. - Det er 1,4 millioner nordmenn som er plaget av astma eller allergi. Dette er et stort og økende problem, og jeg tror at folk blir stadig mer bevisst i sine valg i forhold til inneklima. Vi tror at det lønner seg for oss å være forut for vår tid på dette området, sier Steinsrud.

Viktig fokus

Britt Ann K. Høiskar i NAAF er sikker på at å legge vekt på et godt inneklima vil være lønnsomt for hotellet. - At hotellbransjen nå retter fokus mot inneklima er viktig for en stor gruppe mennesker, og selvfølgelig også bra for dem som er friske, skryter Britt Ann K. Høiskar.

Powered by Labrador CMS