Kredittkort
Kredittkort

7-Eleven utsatt for datahacker

En 28 år gammel amerikansk datahacker er tiltalt for å ha stjålet hele 170 millioner kredittkortnummer. En av butikkjedene som ble ille utsatt, er 7-Eleven.

Publisert

Kredittkortene stadig utsatt for angrep fra banditter. Hacking er en av metodene som brukes. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Albert Gonzalez, som tidligere har bistått Secret Service i å jakte på datahackere, er nå selv tiltalt i en av USAs største hackersaker noensinne.

Hentet kortopplysninger

Sammen med to russiske medhjelpere skal Gonzalez ha sikret seg tilgang til datanettverkene til en rekke store butikk- og restaurantkjeder, blant disse 7-Eleven, samt flere kortselskap.

Ifølge tiltalen har hackere under Gonzalez’ ledelse de siste årene hentet ut kortopplysninger fra hele 170 millioner kreditt- og betalingskort, som deretter er overført til dataservere i California, Illinois, Latvia, Nederland og Ukraina.

41 millioner kortnumre

Gonzalez ble i 2008 tiltalt sammen med ti andre for tyveri av 41 millioner kortnumre, men etterforskningen har siden avdekket at omfanget var mye større.

Dersom han blir funnet skyldig etter tiltalen, risikerer han livsvarig fengsel.

Amerikanske myndigheter bekrefter at Gonzales tidligere bisto Secret Service i å jakte på hackere, men opplyser at dette samarbeidet fikk en brå slutt da det ble oppdaget at han også samarbeidet med kriminelle og ga dem opplysninger om etterforskningen som pågikk. (©NTB)

Fastfood.no

"
Powered by Labrador CMS