87 prosent av alle nordmenn gjennomfører én utenlandsreise eller mer hvert år, og menn reiser oftere til utlandet enn kvinner.

Menn reiser mest

87 prosent av alle nordmenn gjennomfører én utenlandsreise eller mer hvert år, og menn reiser oftere til utlandet enn kvinner. Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse for de fleste, men nå er det konstatert gjennom en undersøkelse gjennomført av Norfakta i forbindelse med lanseringen av Norsk Luftambulanses reisemedisinske tjenester.

Publisert

I undersøkelsen svarer 35 prosent av alle menn og 23 prosent av alle kvinner at de foretar mer enn tre utenlandsreiser i året.

Ikke overraskende er det aldersgruppen mellom 30 og 59 år som er mest aller mest på reisefot, men de på over 60 år følger hakk i hæl.

87 prosent av alle nordmenn gjennomfører én utenlandsreise eller mer hvert år, og menn reiser oftere til utlandet enn kvinner.

Dette bekrefter at mange realiserer utenlandsdrømmen når de blir eldre. Hele 24 prosent av respondentene over 60 år opplyser at de har tre eller flere utenlandsreiser i året, mens 30 prosent av alle respondentene svarer det samme.

Fåtall som ikke reiser

Kun 13 prosent svarer at de ikke foretar noen utenlandsreiser i det hele tatt.

– Det har skjedd en enorm utvikling på reisefronten og informasjonsbehovet er stort med tanke på informasjon både før, under og etter reisen, sier lege Ole Woxen ved Norsk Luftambulanses alarmsentral.

Døgnåpen alarmsentral

Med bakgrunn i 30 års erfaring i å bistå Norsk Luftambulanses medlemmer ved sykdom i utlandet, har Norsk Luftambulanse derfor etablert en egen reisemedisinsk tjeneste som innebærer en nettside med reisemedisinsk informasjon som er tilgjengelig for alle på adressen: www.reiseplaster.no.

– For medlemmene av Norsk Luftambulanse har vi også en døgnåpen alarmsentral, en personlig tjeneste med mulighet for faglig hjelp og pleie på stedet og SMS-varsling om hendelser som er av betydning for din sikkerhet når du oppholder deg i utlandet. Med gode forberedelser og tilgang på informasjon når du trenger det blir turen tryggere og medisinske situasjoner som oppstår enklere å takle, uttaler Woxen.

Powered by Labrador CMS