Foodtech AS Eftedal-Wiig

AE-Foodtech AS: Ansatte greide å holde kjeft

Positivt overraskende greide 60 ansatte i to selskaper å holde tett i flere måneder etter at de var blitt gjort kjent med at Foodtech Interiør og Storkjøkken og AE Storhushold ville slå seg sammen.

Publisert

Fusjonskameratene Ole Henrik Eftedal (t.v.) og Raymond Wiig ble fort skjønt enige, og greide å få 60 medarbeidere til å holde kjeft inntil nyheten kunne slippes. (Foto: Odd H. Vanebo)

Ole Henrik Eftedal røper litt om spillet bak kulissene. Det var Foodtechs Raymond Wiig og han selv som bokstavelig fant hverandre i fjor høst, og slapp nyheten på nyåret, etter at eierne på begge sider hadde tent på ideen.

– Jeg orienterte våre medarbeidere i AE Storhushold avslutningsvis på vårt månedlige personalmøte, og poengterte sterkt at det måtte forbli hemmelig inntil nyheten var moden for offentligheten. Eventuelle rykter kunne bli ødeleggende for en positiv prosess. De tok meg på ordet. Tilsvarende skjedde i Foodtech, at over 60 medarbeidere klarer å holde på en så viktig nyhet, viser lojalitet, og er ikke mindre en imponerende, forteller Eftedal.

Komplementære

Grunnlaget for fusjonsplanen? De to selskapene var jevnstore både i omsetningsstørrelse (årsomsetning 70–80 millioner kroner) og med hensyn til antall ansatte (ca. 30).

Men aller viktigst: De to selskapene var komplementære; de ville utfylle hverandre slik at de kunne eksponere seg som en komplett leverandør som dekker ”alt innen innredning, storkjøkken og spesialutstyr til alle segmenter innen storkjøkken over hele landet, og vil også ha landsdekkende serviceavdeling”. Det innbefatter sammenslåing av de to serviceorganisasjonene.

Henter synergier

1. mai i år er siste formelle brikken på plass; da er AE Foodtech ikke lenger bare ”et selskap under stiftelse”, men formelt stiftet og registrert i Brønnøysundregistrene.

Les resten av saken i Horeca nummer 3 2010

Bli abonnent på Horeca nå

"
Powered by Labrador CMS