Hindsæter Fjellhotell
Hindsæter Fjellhotell

Hindholet kultursauna, ny velværeavdeling i Jotunheimen

Hindsæter Fjellhotell, som ligger helt inntil Jotunheimen, tilbyr et nytt og unikt velværetilbud med kulturhistorisk atmosfære. Hindholet Kultursauna ble åpnet i romjula. Én million kroner er investert i anlegget.

Publisert

Hindholet Kultursauna åpnet offisielt andre juledag. (Foto: Hotellet)

Hindholet Kultursauna åpnet offisielt andre juledag, og inneholder blant annet en stor badstue for opptil 15 personer (som låve), en infrarød badstu for opptil seks personer (som steinbu) med direkte utgang til

Det er mektig utsikt fra Hindsæter Fjellhotell. (Foto: Hotellet)

snøbad, massasjebad for 5-6 personer, kledd i rørgate fra det gamle kraftverket, avslapningsområde (under maleri av Hindholet) og dusjavdeling med regndusj, opplyser André Sundero og Karola Wenzel, som har eid og drevet fjellhotellet i Oppland siden 2004.

Hindsæter Fjellhotell ligger ved riksvei 51 over Valdresflya, midt mellom Beitostølen og Vågåmo, 15 kilometer nord for Gjendevatnet.

Lokale materialer

I det nye kulturanlegget på Hindsæter finnes det informasjon og historier om alle gamle materialer som er brukt under oppbyggingen av det nye anlegget.

– Det er blitt brukt tømmer fra en gammel sæterlåve fra Russlisæter i Sjodalen, værslitt panel fra ei hytte ved øvre Sjodalsvatn, stein fra en gammel fjellhage, eldre dører fra hytter på Hindsæter, bjørkeved, samt treverk fra en gammel rørgate fra det første vannkraftverket i Sjoa, meddeler Wentzel.

Motiv fra Nautgardsmassivet

Badstue i den nye velværeavdelingen på Hindsæter Fjellhotell. (Foto: Hotellet)

Du finner også et veggmaleri på cirka to ganger sju meter som viser fjellformasjonen Hindholet, med det lille fjellvatnet Hindtjønn rett under de mektige veggene av Nautgardsmassivet, der 2258 meter høye Nautgardstinden rager aller høyest.

Fjellmassivet sees godt på godværsdager fra veien over Valdresflya og Sjodalen.

Én million kroner

Investeringen er på cirka en million kroner, der Innovasjon Norge ga et tilskudd på 200 000 kroner.

Massasjebad for 5-6 personer i det nye Hindholet Kultursauna. (Foto: Hotellet)

– Investeringen er ett av flere produktutviklingstiltak foretatt det siste året. I mai ble kjøkkenet totalrenovert og åpnet, slik at gjestene kan se kokkene i arbeid. Velværetilbudet retter seg primært mot egne gjester, men er også åpent for andre interesserte når det er kapasitet. Vi har nettopp avsluttet romjuls- og nyttårshelgen med nesten fullt hus.

- Vintersesongen åpner 1. februar og bookingen for februar og mars er meget god, opplyser Karola Wentzel.

Les mer om hotellet på Hindsæter Fjellhotells hjemmeside

Du kan også se hjemmesiden til Upptur, som er et aktivitetsfirma med base på Hindsæter

"
Powered by Labrador CMS