Evy Ougendal Dunas NETT

Norsk eiendomsprosjekt kåret til Europas beste

I tillegg til to prestisjepriser gikk Norgeshistoriens største eiendomssatsing i Portugal helt til topps i Bloomberg International Property Awards i London. Dunas Douradas Beach Club i solfylte Algarve er AWilhelmsen-eide Linstows eiendomsprosjekt i Portugal. En milliard norske kroner er investert i dette fantastiske ferieanlegget.

Publisert

Dounas Douradas Beach Club tilbyr både fellesskap og en rekke private lommer i et av Europas mest veldrevne ferieanlegg. Nå høster resorten internasjonale priser for utviklingen av sine løsninger.

Den norske ferie-resorten mottok prisen som Europas beste eiendomsprosjekt. Utmerkelsen henger meget høyt i både reiselivsbransjen og innen eiendomsutvikling.

Det er Bloomberg Television som står bak utdelingen i samarbeid med blant andre The New York Times, Google, International Herold Tribune og Kohler.

Hard konkurranse

– Vi har vært i konkurranse med de beste eiendomsprosjektene i hele Europa og jeg fryktet mest konkurransen fra Italia og Frankrike. Vi fikk imidlertid tidlig full frihet fra våre eiere (Awilhelmsen) og vårt lokale styre til å holde en høy standard på både bygg og interiør og har allerede fått belønning i form av høye salgspriser og eventyrlig belegg på utleiesiden, selv i dagens marked, sier administrerende direktør Evy Ougendal ved Dunas Douradas Beach Club.

– Det å ta hjem både hovedprisen, samt beste resort i Portugal og hederlig omtale av interiørdesign føles nesten uvirkelig, sier Evy Ougendal.

Prisen for beste beste eiendomsprosjekt ble gitt prosjektet etter en samlet vurdering av beliggenhet, arkitektur, hagearkitektur, interiørdesign og høy kvalitet, samt presentasjon og gjennomføring av luksus-resorten, som består av 132 stilfulle ferieleiligheter og åtte luksusvillaer med tilhørende fasiliteter.

- Føles nesten uvirkelig

– Det å ta hjem både hovedprisen, samt beste resort i Portugal og hederlig omtale av interiørdesign føles nesten uvirkelig. Det har vært en lang prosess fra planleggingen startet i 1999 og til prosjektet sto ferdig i 2007, sier Ougendal.

Utviklerne fastslår at Portugal er et utfordrende land å utvikle eiendom i og at alt er meget byråkratisk – på godt og vondt. En restriktiv politikk fra lokale myndigheters side har da også resultert i at det såkalte ”Golden Triangle” i Algarve har blitt et av de mest praktfulle og vellykkede ferieparadiser i verden, med kun lav bebyggelse og tallrike grøntområder. Området ligger i tillegg ved en fantastisk hvit strand, som strekker seg til spanskegrensen. 20 minutter til Faro flyplass er ogsaa en faktor i tider hvor tilgjengelighet er så viktig.

– Med et fantastisk team i ryggen har drömmen blitt til virkelighet, ikke bare for byggherren, men også for 140 fornøyde huseiere og hundrevis av leietagere, sier Ougendal.

Best i verden

Etter prisutdeling på Park Lane Royal Hotel, Mayfair i London sist helg skal Dunas Douradas Beach Club konkurrere mot vinneren av Best Development fra Amerika, Afrika og Asia om kategorien «verdens beste».

Denne delen av International Property Awards vil deles ut 27. november på Royal Lancaster Hotel, Hyde Park.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS