Geir Skeie og Odd Ivar Solvold nett1

Solvold og Skeie med restaurantåpninger

De tidligere samarbeidspartnerne Odd Ivar Solvold og Geir Skeie åpner nå hver sin restaurant i Sandefjord. Odd Ivar Solvold åpner Smak i sine gamle restaurantlokaler denne uka. Geir Skeie åpner Brygga11 1. november.

Publisert

De tidligere samarbeidspartnerne Geir Skeie (til venstre) og Odd Ivar Solvold åpner nå hver sin restaurant i Sandefjord. (Arkivfoto: Morten Holt)

Smak er navnet på Odd Ivar Solvolds nye restaurantprosjekt i Sandefjord. Restauranten nyåpner onsdag denne uka.

"

Odd Ivar Solvold åpner Smak i Sandefjord. (Foto: Morten Holt)

– Nå er det slutt på 9-retterne. Det blir mindre snobberi og mer Smak, uttaler han til Sandefjord Blad.

Nytt konsept

En viktig samarbeidspartner i prosjektet er kjøkkensjef Jon Filip Johannessen, som leder en stab på åtte personer.

– Jeg hadde aldri takket ja til dette uten kjøkkensjefen Jon Filip Johannessen med på laget. Det var helt avgjørende, sier Solvold om sin viktige samarbeidspartner på kjøkkenet.

Nå er Solvold tilbake med et nytt konsept, nøyaktig ett år etter at han solgte seg ut av samme hus, skriver Sandefjord Blad på nett.

Begynte på scratch

– Vi har begynt på null. Huset sto her, men preget i restauranten måtte gjøres helt om for å skape den riktige stemningen. Målet var å skape en mer folkelig, trivelig og intim restaurant. Det skal være et sted du kan kose deg med mat og et glass vin, eller bare et godt stykke brød og en kaffekopp, sier Solvold til lokalavisen.

Les mer om Brasseri Smak her

"

Odd Ivar Solvold, Katrine Borg Larsen og Geir Skeie etter seieren i Bocuse d`Or. Nå blir det konkurrenter i Sandefjord. (Foto: Morten Holt)

Men det er flere restauranter på gang i Sandefjord.Solvolds tidligere kjøkkensjef, Geir Skeie, er også klar for åpning av sin restaurant i Sandefjord. Fiskerestauranten og sesongrestauranten Brygga 11, Geir Skeie skal åpne 1. november, også han med mål om en restaurant for allmennheten.

Også et enkelt sted

– Det skal være et ”enkelt” sted, det vil si at det skal fenge et bredere publikum. Ikke bare dem som besøker Michelin-restauranter, sier Skeie.

Lokalene leier han av Brødrene Berggren, som deres fiskebutikk også holder hus vegg-i-vegg. Slik sett skulle tilgangen på ferske og gode råvarer være ivaretatt.

"

Les også: Geir Skeie presenterer norsk mat i det amerikanske kjøkkenet

Intim atmosfære

I disse dager forberedes åpningen av den nye restauranten. Ifølge Skeie blir det en intim atmosfære med tregolv og polstrede stoler i restauranten som har 90 sitteplasser fordelt over to etasjer. Store vindusflater gir topp utsikt mot sjøen. På sommeren er det også en stor uteservering med plass til 90 personer.

Han har budsjettert med en omsetning på sju millioner kroner det første hele driftsåret, i 2011.

Les mer om Brygga11 her

Lederteamet

Foruten daglig leder og gründer Geir Skeie, består lederteamet på Brygga 11, Geir Skeie av Skeies forlovede Katrine Borg Larsen, som er vertinne og dessertsjef. Victor Redin Lindberg er kjøkkensjef, mens Ole Johan Horntvedt er restaurantsjef i Skeies nye restaurant.

Geir Skeie har tidligere opplyst til Horecanytt.no/Horeca at det blir om lag 8-10 ansatte i vintersesongen, mens det blir rundt 25 personer i sving i sommersesongen. For det legges opp til sesongdrift. Det blir fullt kjør i julebordssesongen og i sommerhalvåret.

Les også: Skeie satser også på vin

"
Powered by Labrador CMS